Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 29 december 2011

Boez nu al in paniek door vuurwerk!

Jawel, de Boez is vandaag reeds in paniek geraakt door een serie knallers in de straat....
Toen het geknal begon ging mevrouw K. snel in huis kijken of alle haarfabrieken wel thuis waren. Oscar was net naar binnen gevlucht, de anderen waren allemaal aanwezig, behalve de Boez dus. Ze keek in de klerenkast, onder de bedden en het dressoir, onder de trap, maar geen Boez.
Gelijk de jas aangetrokken en naar buiten gegaan om te zoeken. Het vuurwerk werd afgestoken tussen de redactie en de Kruidentuin in, dus het was goed mogelijk dat hij daar ergens tussen de struiken verstopt zou zitten. De jongens waren gelukkig net gestopt met het afsteken van die eerste knallers, maar Boez kwam niet tevoorschijn. Zat hij dan misschien toch binnen?
Mevrouw K. ging terug naar de redactie, en toen ze de deur in kwam hoorde ze getrappel en gejank op het keukendak. Helaas, boven gekomen was Boez daar alweer weg. Snel weer naar beneden en naar buiten, en toen kwam het ventje aanstormen, flink ontdaan. Gelukkig werd hij goed opgevangen door de anderen, ze wilden hem allemaal even besnuffelen en kijken of hij nog heel was. Dat was hij.
Een uur later echter zat Boez weer aan de voordeur te krabben om naar buiten te mogen. Hij was de enige. Gelukkig is het ondertussen gaan regenen. Het luik is dicht en blijft dicht. En mevrouw K. gaat ook maar aan de Bach Rescue; ze moet tenslotte wel nog op oudjaarsdag zo'n 100 oliebollen bakken! De boodschappen daarvoor zijn al gedaan, dat scheelt weer....
Wij kunnen helaas vandaag geen foto's meer plaatsen omdat we ons blog Haarfabrieken! te vol hebben geplemd, maar dat wist u al. Nu moeten we 24 uur wachten....
Volgende keer maar even tellen!

3 opmerkingen:

Sandrazz zei

Sterkte voor alle poezels.
En alvast een plezierige, hopenlijk niet te vuurwerkvolle, jaarwisseling.

Groetjes
Sandra, Snork & Doezel

Inge zei

Arme, arme Boez ook. :)

ina zei

Ik hoorde dat de partij voor de dieren het vuurwerk wil afschaffen.
Dat zou mooi zijn, voor de dieren, het milieu en alle longpatienten.