Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 5 december 2011

Uitgesteld diner

Gisteravond waren Japekoppie en Cera op tijd voor het eten. Nu is Japekop altijd op tijd (we kunnen ons tenminste niet herinneren dat hij ooit te laat was voor zijn diner) dus dat is niks bijzonders, maar Cera heeft er een handje van om net voor etenstijd te verdwijnen, en derhalve keken we ervan op dat zij deze keer wel op het juiste moment aanwezig was.
Alleen en helaas, ze hadden allebei wel de pech dat, toen er kort daarvoor bij ons was aangeklopt, zowel Os, Boez als mevrouw Troy naar buiten geglipt waren, en met onbekende bestemming vertrokken.
Het diner werd daarom nog even uitgesteld, en Japie en Cera zaten zodoende zeer ongeduldig midden op tafel met smart te wachten tot de anderen zouden terugkeren.
Het was dan ook een vreemde ervaring voor mevrouw K. toen zij geknabbel in de keuken hoorde.

Ja hoor, hij was er weer, de Wams! En niemand had hem binnen horen komen of gezien!
Bijgaande foto werd vanachter een muurtje gemaakt.
Om de rust in huis (vooral voor Japekop) te bewaren, legde mevrouw K. na het maken van dit plaatje de camera weg en droeg zij (na wat vriendelijke woorden en een paar aaien) de kleine dief naar buiten. Waarschijnlijk hebben de drie ontsnapten de uitzetting gezien, want de Wams was nog geen 10 meter van ons huis vandaan of zij meldden zich één voor één bij de deur met het verzoek weer toegelaten te worden. Dus zo laat werd het diner nu ook weer niet opgediend. Dit even voor de meelevende, ongeruste fans van Japekoppie.

4 opmerkingen:

ina zei

Nu weet u wat u moet doen als ze thuis moeten komen, mevrouw K.

mevrouw K. zei

Eh? (Kreun....)

Hans zei

Ja, maar wie klopte daar?

katja zei

Hihi, die foto van Wamy !