Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 5 december 2011

Momenten voor Twee

Mocht u denken dat onze reporter Oscar altijd alleen maar binnenkomt om te zien of er nog wat lekkers te scoren valt, dan heeft u het bij het verkeerde eind. Nee, Os heeft naast zijn eetverslaving ook "last" van een uitzonderlijke behoefte aan aandacht, en dat uit zich in het lekker tegen mevrouw Katblad aanschurken, waar zij ook zit, loopt of "hangt" (voor de goede orde, dat laatste alleen op de bank, heh?). Hoe nat of vies hij ook is, Os vlijt zich graag tegen haar been, arm of andere lichaamsdelen die binnen zijn bereik zijn, en laat op die manier regelmatig zijn sporen op haar kleding achter. Vindt mevrouw K. dat vervelend? Nou, schrikken is het soms wel, en zij roept dan ook heel hard "Getver" als het koude water uit zijn vacht door haar kleding dringt en een natte plek achterlaat, of als zij hem in gedachten tijdens haar laptop-bezigheden streelt en opeens in een plek met gore prut blijkt te graaien. Maar verder voelt zij zich zeer vereerd natuurlijk, en dan neem ze dit ongemak maar voor lief.
Opmerkelijk is wel dat Os dit vrij-gedrag bijna nooit vertoont als er andere mensen in de buurt zijn. Nee, hij kiest daarvoor altijd een ogenblik van rust in de tent uit, en dus wordt het op die manier een echt intiem "Moment voor Twee".

4 opmerkingen:

Jacq. zei

Lief!

ina zei

Is dit een deel van mevrouw Katblad waar Os tegenaan staat? Zo ja, welk deel?

de redactie zei

@ Ina
Mw.K. heeft ludieke legerbroek aan (erg duur terwijl er toch al gerepareerde scheuren en gaten inzaten, maar dat terzijde). Os was gezeten op de stoel naast mw. K. en haar laptop. Hij hing half over zijn stoel heen, leunde zo tegen haar been aan, donderde nog net niet op de grond omdat mevrouw K. (uit pure liefde) haar poot stijf hield.
Is dat zo genoeg info voor u?
O ja, hij was zeiknat, maar dat heeft u waarschijnlijk wel gezien? Tjongejonge!

ina zei

Sorry mevrouw K., ik zag uw been aan voor een stoelleuning. Dank voor de uitleg. Is de broek al droog?