Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 11 december 2011

DWDD

Na een paar dagen van betrekkelijke rust in ons redactiehuis, was het volgens Wamy vanochtend weer eens hoog tijd voor hem om onze keuken aan een inspectie te onderwerpen. Dus deed hij dat ook. Bij het binnenkomen werd hij door niemand gehinderd, maar de weg terug naar buiten bleek minder eenvoudig overbrugbaar, zeg maar.
Wij zagen hem naar de voordeur gaan maar hoorden het luikje niet, wat moest betekenen dat de Wams om de één of andere reden op onze mat was blijven zitten. Wij wilden uiteraard graag weten wat die reden was en mevrouw K. ging naar de gang. Door de flap zag zij niets, maar Wamy zat er niet voor niets dusdanig bij alsof hij het elk moment in zijn broek kon doen, heh? Ja, en daarom bedacht mevrouw K. dat ze maar eens door het raam in de kamer moest gaan koekeloeren om zodoende wellicht enige duidelijkheid te krijgen in deze zaak.
Gaat u met haar mee?

Wel, het zal u nu ook duidelijk zijn waarom de Wams op onze deurmat bleef zitten. De grote Os zat op de stoel, klaar om het kleine boefje aan te vallen zodra deze zijn koppetje buiten de flap zou steken. Je zal maar zo'n flinke Os bovenop je krijgen, heh? Daarom dus, ja.
Maar goed, Wamy kon natuurlijk niet eeuwig op de mat blijven zitten, dat zal iedereen wel snappen. Immers, elk moment kon er één van onze andere reporters de trap afkomen, en dan had je natuurlijk helemaal het gedonder in de glazen (nee, niet in het Glazen Huis want dat staat aan de andere kant van Leiden).

Gelukkig werd de Wams gered, want er kwam een andere haarfabriek voorbij en Os werd daardoor afgeleid, draaide zich weg van de deur waardoor Wamy op dat moment veilig naar buiten kon ontsnappen.
Wie deze haarfabriek was die de Os deed omkijken? Om dat te kunnen zien moest mevrouw K. even met de camera naar buiten. Loopt u weer even mee?


Ah, de kleine Loes dus. Nee, dan snappen we waarom Oscar Wamy even vergat en zo nodig moest omkijken!

Wamy staat hier trouwens alweer voor het luikje van onze buurkat Charli, want ook daar in huis moest de keuken nodig worden geïnspecteerd. Wij hoorden later van het mens van Charl dat Wamy het daar erg gezellig vond en er een tijdje is blijven hangen. Wij begrijpen nu waarom Charli even later op zijn beurt zo nodig bij zijn moeder (T. Troy) op bezoek moest, en u begrijpt vast wel dat daar vervolgens ook weer gedonder van kwam. Jazeker, de Wereld draait ook hier af en toe behoorlijk Doorrrrrrr!

2 opmerkingen:

Inge zei

Mag ik hieruit concluderen dat Os te laat was met luik bewaking? :)

Hans zei

Moeten we niet een Katblad noodfonds oprichten voor alle extra kosten voor Wamyvoer sorry kattenvoer van Mevrouw Katblad? De kattenvoedselbank bijvoorbeeld? Hoewel, toen ik daar afgelopen zomer een kilopak aan doneerde weigerde zelfs Wamy dat!