Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 3 december 2011

Dappere meid!

In de Kruidentuin liep Loes een beetje in haar eentje te zooien en te klooien. U weet wat we met dat laatste bedoelen (z en k)? Wel, we leggen het nog één keer uit: zooien en klooien houdt in dat je zonder doel een beetje loopt te schooieren, af en toe ergens aan snuffelt, voor de grap achter een vlindertje of sneeuwvlokje aanholt (afhankelijk van het seizoen natuurlijk), zo gewenst plantjes uitgraaft en meer van die dingen doet die eigenlijk geen zoden aan de dijk zetten en dus totaal zinloos zijn. En daar was Loes dus mee bezig. Totdat mevrouw K. met Oscar te tuin betrad, want toen hield Loes onmiddellijk met eerder genoemd en toegelicht tijdverdrijf op.

Ja, want Loes besloot onze reporter Os een beetje te gaan pesten, en dat, beste dames en heren, valt dus niet onder klooien en zooien, dat is een serieuze zaak en heeft te maken met het verkennen en eventueel verleggen van grenzen (niet alleen van jezelf maar ook van de ander, je slachtoffer dus). Het heeft natuurlijk vooral te maken met je positie en rechten in de buurt, in het gedeelde territorium zeg maar. Welnu, als u dit goed heeft begrepen en opgeslagen op uw harde schrijf, kunnen we verder naar de volgende foto.
Tussen haakjes: hiernaast ziet u Loes op de loer liggen want Os komt alsmaar dichterbij en de kleine meid heeft grote plannen.

En ja hoor, er gebeurde wat wij verwacht hadden: Loes had inderdaad de moed om Os te bespringen, en deed dat dus. Oscar had deze aanval niet verwacht want Loes had nog nooit eerder zo brutaal de leiding genomen, en daardoor kwam het ook dat hij verrast omviel en vervolgens wild met zijn poten begon te trappen naar Loes. Daar had de kleine, rooie meid weer niet van terug. Neen. Immers, zij is qua postuur nog niet de helft van Os, en wat gewicht betreft zal zo ongeveer hetzelfde gelden, of erger....

Nu spreekt het vanzelf dat Loes boos werd op Os en zijn gehark in haar vacht, en toen zij zich had losgerukt uit zijn maaiende poten, liet zij dat merken ook.
De foto hiernaast voeren wij aan als bewijsmateriaal.

Oscar staat erbij met een houding van: "Ja meisje, wat wou je nu eigenlijk? Wou je nog een rechtse of zullen we er een linkse van maken? Of allebei misschien?"
Ja, die Os kan er best gevaarlijk uitzien en daar schrok de kleine Loes dan ook behoorlijk van. Vandaar dat ze zich terugtrok in het hoekje waar ze al eerder op de loer had gezeten, om zich aldaar te beraden op de nabije toekomst. Het waren namelijk moeilijke tijden voor haar en uiteraard wilde ze graag dat het leven weer leuk werd, zoals een paar minuten geleden toen er nog sprake was van een lege Kruidentuin waarin je lekker zonder zorgen kan lopen zooien en klooien (of andersom). Os moest dus eigenlijk opzooien, en dat zou zij hem wel even gaan vertellen ook! Dus?


Jawel, weer een inschattingsfout van Loes! Misschien had zij gedacht dat "3 keer is scheepsrecht" op haar van toepassing was? Dit was haar tweede poging om Os eronder te krijgen, maar die mislukte ook. Jazeker, het lijkt alsof ze aan de winnende klauw is, maar dat is slechts schijn. Os had de kleine meid zo kunnen pletten als hij dat had gewild, maar blijkbaar wilde hij dat niet en dat siert hem natuurlijk. Nu is de Os ook geen slechte jongen hoor, dat kunt u rustig van ons aannemen.

Hij liet Loesje los, en zij had besloten om die derde keer scheepsrecht maar te laten zitten voor deze keer.
En omdat ze uiteraard niet wilde overkomen als een zwak vrouwtje of laf poezenmeisje, huppelde ze alsof er niets was gebeurd vrolijk in de richting van de Katbladstraat terug. Dappere meid heh? Ja, toch wel, uiteindelijk.

Wel, Os was gelijk weer bij de les en keek haar niet eens na. We gingen toch onze ronde lopen? Nou dan! Kom op mevrouw Katblad en fotograaf, we gaan de Parallelstraat in! En dat deden we dus.

3 opmerkingen:

ina zei

Ze kleuren wel mooi bij elkaar.

Inge zei

Dacht ik nu ook!

Wat een dapper klein ding is het snoezeloesje. maar ook el erg ondeugend om zo'n grote kater aan te vallen....

katja zei

Ik vind Loes behoorlijk dapper inderdaad. Nou is Os natuurlijk wel een goedzak, misschien dat ze dat wel een beetje aanvoelt.
Die een na laatste foto is mooi getroffen, dat ze elkaar zo wederzijds bij de nek hebben.