Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 december 2011

Getuigen bang voor represailles!

Onze buurt (Katbladstraat en omgeving) wordt al sinds minstens een week frequent bezocht door een krolse zwarte halflanghaar met luide stem en scherpe klauwen plus idem tandjes. Vooral 's nachts valt hij op door zijn gekerm, maar ook overdag laat hij zich steeds vaker gelden.
Toen wij op een dag een hoop gekrijs en gejank uit de Kruidentuin hoorden, vroegen wij mevrouw K. met haar camera ter plaatse te gaan (logé moest zichzelf maar even gaan vermaken, vond de hoofdredacteur). Op het moment dat zij de deur uit liep, kwam Boez met dikke staart en wilde ogen in een rottempo aanstormen; hij vloog de trap op en verdween boven onder een bed. Ja ja, op zijn donder gekregen, dat was duidelijk.
Mevrouw K. was nog net op tijd om de Vreemde halflanghaar weg te zien lopen. Hij dook in het gat onder de lavendel en liet zich niet meer zien. Jawel, mevrouw K. bleef nog een tijdje rondhangen in de hoop nog een glimp op te kunnen vangen van de vechtjas, maar helaas, en toen zij bijkans stond te vernikkelen (want natuurlijk weer geen jas aan gedaan), gaf zij het op.

Er waren twee getuigen van het gevecht waarbij de Boez het onderspit had moeten delven, maar zij wilden geen mededelingen doen over wat ze hadden gezien, bang als zij waren voor represailles.
Links ziet u Kaija, rechts zit Siep, allebei dus Kruidentuinbewoners; ze zien er inderdaad erg ontdaan uit.
Bij nadere inspectie bleek de Boez overigens ongedeerd, hoewel wij twee dagen later wat korstjes voelden in zijn nek en op zijn kop. Hij had zich dus waarschijnlijk niet aangesteld.

3 opmerkingen:

ina zei

Wij hoorden ook al een paar nachten een kat erbarmelijk mauwen. Na inspectie bleken onze huisgenoten allemaal thuis te zijn (gelukkig). Ik ben nog om half 4 's nachts de tuin in gelopen om te kijken of er iemand in nood was, maar niets te zien. Dat zal dus ook wel de zwarte geweest zijn. Een tweede BW?

Dennis zei

Vorige week is ie een aantal nachten in de hoftuin geweest. Myo reageerde hier zeer vreemd op. Hij zat de hele tijd naar het raam te staren vanaf de vloer, terwijl hij normaal ligt te snurken op bed. Dit duurde ongeveer een uur.

de redactie zei

Tssssss.