Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 16 december 2011

Wegwaaiende kerstballen

Onze reporter Oscar heeft als nieuws dat er een Kerstboom in de Hoftuin is geplaatst. Hij heeft er zelfs op toe gezien dat de boom netjes rechtop werd neergezet en lichtjes en ballen goed verdeeld werden opgehangen.

Inmiddels hebben wij al een paar keer kunnen constateren dat de flinke kerstballen (rood) niet goed in de boom waren bevestigd; ze waren uit de boom gewaaid en rolden over het pad.

De haarfabrieken van Hof is Vol waren niet aanwezig bij het neerzetten en optuigen van de boom. Wij denken dat ze niet van herfstweer houden, of niet van kerstbomen.

Onze eigen boom staat ook reeds (op de tafel voor de redactie) maar moet nog verlicht en versierd worden. Wij wachten daarmee echter even op iets beter (droog) weer. We hopen dat e.e.a. voor de Kerst nog gaat lukken, maar zien het somber in.

3 opmerkingen:

ina zei

Zo'n lege kerstboom is ook mooi, puur natuur, zullen we maar zeggen.

Mevrouw Katblad zei

Alleen minder feestelijk, heh?

Annemieke zei

In elk geval lichtjes! Zeker nu het zo snel donker wordt. Die ballen - dat is een beetje kansloos buiten met het huidige weer.