Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 6 december 2011

Cadeautje

Gisteren werden wij verrast door een cadeautje dat in de drinkfontein van onze haarfabrieken was gedumpt. De fontein deed het niet meer; wellicht dat de staart van de speelgoedmuis daarbij een rol speelde.
Mevr. Katblad heeft de muis op het droge getrokken, de fontein schoongemaakt en daarna met fris water weer aangesloten. Gelukkig sloegen de stoppen niet door (je weet maar nooit) en werd het water weer netjes rondgepompt.
We weten niet wie ons deze poets heeft gebakken, maar denken (door eerdere, gelijksoortige streken) sterk aan een zwart-witte vacht.

2 opmerkingen:

ina zei

De muis vond het zeker te koud om buiten te gaan zwemmen en had gekozen voor het binnenbad.

Jacq. zei

Nou, gelukkig stroomt ie weer! Die Boez toch :)