Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 10 december 2011

Vrije-uitloopkat

Os?
Os, wat lig je daar nou?
Wil je dan niet op je dekentje op de bank?
Het is zo koud buiten, Os! En er staat zo'n vieze, harde wind die alsmaar onze plantenpotten omver blaast.
Ja, je ligt daar wel veilig, tussen die grote kuipen, maar die berg bladeren is een natte hoop, toch?
Je vindt het te onrustig op de redactie? Je wilt alleen maar op de bank komen liggen als mevrouw K. naast je komt zitten om je te aaien? En je vindt dat die printer nare geluiden maakt?
Wel Os, af en toe moet mevrouw K. toch wel wat dingen doen in haar huis; ze kan niet de hele dag met jou op de bank zitten, heh? Ja, en straks gaat ze nog stofzuigen ook. Omdat dat nu eenmaal even moet, Os! Maar ze zal opschieten. Ja, geef haar nog een half uurtje en dan gaan alle stekkers uit de stopcontacten, dan pakt ze haar haakwerkje en dan kom jij lekker op de bank, heh? Nee, we vinden het niet zo leuk als je daar alsmaar in je eentje zit te kleumen. Vind jij niet erg? Je bent een vrije-uitloopkat? Wel Os, we snappen er echt niets van en zijn een beetje bezorgd om je. Niet nodig, zeg je? Ja, we weten dat je tegen etenstijd altijd wel weer binnenkomt. Oké Os, mevrouw K. zal proberen zich niet meer zo bezorgd om jou te maken. Maar dat zal niet gemakkelijk voor haar zijn, Os.Os?
Oskyman!
Ozzy!

1 opmerking:

Annemieke zei

Hahaha - vrije uitloopkat!
Zolang Oscar er blij mee is, zou ik me geen zorgen maken Mw Katblad. Hij heeft wel een isolatielaagje, dus zal het niet snel koud hebben.