Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 14 december 2011

Uitwaaien op het Zooiplein

We waren even naar het Zooiplein gegaan en merkten daar dat we werden gevolgd door Sonny. Hij hing al een tijdje rond in de Katbladstraat en verveelde zich duidelijk. Misschien wilde hij graag met de anderen meedoen met wat klooien en zooien? Of wilde hij wellicht uit de buurt van Wamy zijn? Deze was namelijk ook in de Katbladstraat en had al 14 pogingen gedaan de redactie binnen te dringen om brokjes te stelen. Ja, om knettergek van te worden! Vandaar ook dat mevrouw K. alle deuren had gesloten en even wilde gaan uitwaaien. En waar kan dat beter dan op het Zooiplein!
Maar laten we kijken wat er verder gebeurde....


Cera (boven) en Oscar (onder) hadden het druk met het besnuffelen van een paar plantenkuipen. We vreesden dat één van de twee (of wellicht allebei) op zoek was naar een plek om te toiletteren, maar hadden het mis. Nee, deze keer werd er geen plasje gedaan in een kuip, en misschien kwam dat wel omdat het zo hard waaide, want dan kun je maar beter je kleine boodschapjes dichter bij de grond doen, heh? Moeten we dit verder uitleggen? Nee toch? Even uw fantasie gebruiken!

Sonny bleef op een afstandje kijken naar de verrichtingen van onze reporters. Hij is namelijk niet zo handig in het contact maken met andere haarfabrieken, blijft liever wat meer op zichzelf hoewel hij de anderen wel altijd in de gaten houdt. Het verlangen is er wel, maar Sonny is wat dat betreft een beetje geblokkeerd. Iets dergelijks komt trouwens ook bij mensen voor.
En ja, hij zit er inderdaad een beetje sneu bij, en daarom moedigden wij hem aan erbij te komen maar Sonny had gewoon wat meer tijd nodig en dat respecteren wij....


Oscar was ondertussen bezig met het verkennen van de glijbaan.
Nee, dat is inderdaad niets bijzonders want dat doet hij wel vaker. Ja, de zin daarvan ontgaat ons ook, maar Os doet dit soort dingen vast niet voor niets.Wij dachten nog even dat Oscar misschien van boven naar beneden zou gaan glijden (dat zien wij graag want is erg komisch), maar dat ging niet door. Os zag namelijk in de verte de Boez naderen, en die wilde hij natuurlijk erg graag begroeten. In sneltreinvaart ging Os de baan af (hij stond net even bovenop) en bleef (helaas voor onze afdeling "Humoristische Foto's") nog overeind ook.
De Boez had in verband met de harde wind een tijdje verscholen gezeten achter het hek bij het huis van Zwarte Gijs. We waren blij dat hij tenslotte toch zo moedig was om ons te komen vergezellen. De Boez heeft namelijk een pesthekel aan harde wind; heeft daardoor het idee dat hij constant wordt aangevallen door een onzichtbare tegenstander.

Nu de glijbaan vrij was, nam Cera er onmiddellijk bezit van. Zo bovenop gezeten heb je namelijk een prachtig uitzicht over het hele Plein, en Cera houdt van mooie uitzichten, zeg maar.
Sonny houdt blijkbaar ook niet van felle windstoten. Hij was heel even in de buurt van de zandbak geweest, maar toen hij een flinke opdonder kreeg van een windvlaag, keerde hij om en verliet in elkaar gedoken langs de muur het Zooiplein.Wij riepen nog een Tot Ziens, maar dat was tegen de wind in en waarschijnlijk heeft hij dat dus niet gehoord.


De Boez hield het ook niet uit in de open ruimte. Na even aan een schommel te hebben gesnuffeld, verliet ook hij na een flinke windvlaag het Zooiplein, met Os achter hem aan.
Wel, zo gebeurde het dat alleen Cera en mevrouw K. nog op het Plein zaten/stonden te kleumen. Toen mevrouw K. Cera voorstelde om terug naar de redactie te gaan, aarzelde ons modelletje geen moment.
Ja, spelen op het Zooiplein kan best wel leuk zijn, maar dan moet het niet zo hard waaien, heh?
Bovendien had mevrouw K. heel erge zin in een kopje koffie, dus een reden temeer om in te pakken en weg te wezen!
De haarfabrieken gingen trouwens niet direct mee naar binnen; ze bleven nog een poosje klooien onder onze buitentafel, want daar was het wat meer beschut.
De Nespresso smaakte overigens weer overheerlijk!

2 opmerkingen:

katja zei

Zeg mevrouw K., u wordt toch niet stiekem gesponsord door Nespresso hè?

mevrouw K. zei

Nee Katja, maar we hopen nog steeds dat George C. onze bestelling eens een keer komt brengen als wij maar vaak genoeg Nespresso zeggen of schrijven!