Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 13 december 2011

Geen stormwaarschuwing nodig!

Eigenlijk hebben wij geen weerbericht nodig om te weten dat het gaat stormen, want de Boez geeft dat meestal een dag van te voren duidelijk aan.
Gisteren namelijk ging hij voortdurend uit zijn bol wegens het naderende lagedrukgebied. Het begon met het pesten van de kleine Loes, haar nazitten en opjagen. Hier ziet u hoe zij is gevlucht op het bankje terwijl de Boez voor haar op straat zit en doet alsof hij haar elk moment kan gaan bespringen.
Maar dat deed hij niet want Oscar kwam naar buiten en die was dus zijn nieuwe doel.
Boez liet Loes direct schieten, holde op Oscar af en sprong pardoes over hem heen. U ziet hiernaast hoe de Os van schrik even helemaal de richting kwijt is. Daarna huppelde hij (Boez dus) met rare bokkesprongen in de richting van de Kruidentuin.
Op de foto ziet u hem in de verte gaan, staart raar en krampachtig opzij gevouwen en zijn achterpoten wierp hij steeds hoog in de lucht.

Maar als u zelf haarfabrieken heeft, zit daar vast ook wel zo'n weerstationnetje bij en herkent u deze verschijnselen dus! Zo hadden wij eens oma Koenk in huis (pleegmoeder van T. Troy), en zij rende nog tot op hoge leeftijd de trap op en neer, maakte dan ook van die vreemde bewegingen (alsof ze de kolder in haar kop had), en dan wisten we: morgen gaat het stormen! Want onze Koenk zaliger had het namelijk altijd bij het juiste eind.....
Wel, de Boez heeft dus ook gelijk gekregen. Vannacht was het behoorlijk raak hier in Leiden, en omdat wij in een wijk met zeer oude huisjes wonen waaraan allemaal schuurtjes en dakterrasjes zijn gebouwd, vliegt er bij een flinke storm altijd van alles in het rond (dakpannen, stukken hout, plantenpotten etc.) en hoor je de wind aanhoudend door hekken of buizen fluiten. Kent u dat?
Wel, onze haarfabrieken vinden dat de meest veilige slaapplek tijdens zo'n storm het bed van mevrouw Katblad is, en maakten de hele nacht ruzie om het beste plekje. Alleen de Os lag lekker languit beneden op de bank, op zijn eigen dekentje. Want als hij midden in de nacht honger mocht krijgen, is hij in drie stapjes bij de brokjes. Ja, die Os heeft het maar goed bekeken! En mevrouw K. heeft dus nauwelijks geslapen, maar dat kon u vast al raden.

2 opmerkingen:

ina zei

Bij ons was Caja aan het gek doen met de reuzenmuis en Igor sprong telkens op Lot of Iwan, die daar dan weer op reageerden... 4 weerstations hier in huis dus.

katja zei

Aan Faffie niets gemerkt, maar Mimi van de buurvrouw rende gisteren inderdaad als een gek de trap op en af en weer op enzo...
De bewoner van het hutje in mijn tuin zat vannacht gelukkig heerlijk droog, want ik heb vanmorgen gecheckt of het niet toch ingeregend had, maar dat was niet zo.