Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 16 december 2011

Nieuw vloerkleed

Mevrouw Katblad is naar Ikea geweest om een nieuw vloerkleed te kopen. Zij was daarvoor enkele uren van huis.
Toen zij met het kleed weer de redactie betrad, zag ze dat Japekoppie haar stoel in bezit had genomen. Hij was zeer ontstemd. Ten eerste was hij boos omdat ze zo lang was weggebleven, en ten tweede is hij zeer beslist tegen het vervangen van het oude kleed. Wij hebben hem namelijk meegedeeld dat er voorlopig echt niet gekotst mag worden op de nieuwe vloerbedekking, terwijl hij dat altijd het liefst onder onze tafel doet, waar het nieuwe kleed komt te liggen dus. Nu moet hij voortaan voor zijn gebraak uitwijken naar de gang, of liever nog naar buiten, maar dat laatste zal hij wegens de aanhoudende regen vast en zeker weigeren. Kort geleden hadden wij hem al moeten berispen wegens het braken op ons bed (dat net verschoond was), en nu dus dit weer. Bovendien was het oude kleed wat hem betreft nog in goede staat en hoefde dus helemaal niet vervangen te worden. Zo'n nieuw kleed stinkt namelijk altijd en het proces van de vervanging geeft veel te veel gedoe. Nee, Japekoppie heeft het niet makkelijk. Gelukkig aten wij 's avonds rosbief, en door hem wat fliebertjes daarvan te geven konden wij hem weer enigszins kalmeren.

10 opmerkingen:

ina zei

Arme Japekop, wat ben je toch een tobber. Het gaat vast meevallen allemaal, en voor je het weet is het kleed niet nieuw meer en mag je er weer gewoon op kotsen.

mw. Katblad zei

U bent zeker de leukste thuis?

Jacq. zei

Arme Japerd! Maar de rosbief heeft veel goed gemaakt en ik kan het weten :) Het was erg lekker, mevr. Katblad. En Ina, ik moet vaak erg lachen om uw reacties, erg grappig, ga zo door!

Annemieke zei

Je kijkt niet blij Japie.
Misschien moet mw Katblad op je kotsplekje een anders kleedje leggen. Of een oude handdoek. Kan dat weg met kots en al, mocht je moeten kotsen (en met al dat stomme vuurwerk moet dat vast wel).

Hans zei

Wat een flauwekul! niet meer mogen kotsen waar je dat nu zo graag doet. Ik sta helemaal achter je Japekoppie!

Met vriendelijke groet en adhesiebetuiging,

Ceesje!

katja zei

Kon mw Katblad niet een speciaal eigen braakkleedje meenemen van IKEA ?
Hebben ze vast wel...

Mevrouw Katblad zei

Aan allen:
Het is reeds geschied, vannacht wel te verstaan. Natuurlijk op een plek waar wij maar slecht bij kunnen. En braken gaat bij haarfabrieken altijd in twee fases, heh? Twee plekken dus..... Ach....

Annemieke zei

Ja, Elrond ook weer op twee blekken onder het bed - inderdaad op een plek waar je onmogelijk bij komt...Braakfabrieken...

katja zei

Ik voel met u mee, mevrouw K. ! Ach, gewoon door blijven ademen :-)

ina zei

Hiermee is het kleed dus ingewijd en niet nieuw meer. Slimme Japie!