Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 30 december 2011

Witte Wangen!

Eerst dachten wij dat de nieuwe Vreemde (half-lang-haar) weer uit onze buurt verdwenen was omdat wij hem niet meer 's nachts hadden horen kermen, maar gisteren en vandaag liep hij weer rond, al mrauwend....
Gelukkig houdt onze Japekoppie de vreemde (waarschijnlijk ongecastreerde) kater goed in de gaten, voor het geval dus.
De Vreemde is een mooie kat en ziet er goed uit. We twijfelen dus over of hij een zwerver is of niet, ook al omdat hij soms een paar dagen niet in onze straat verschijnt en dan misschien wel gewoon ergens met zijn achterste op de CV zit of met zijn snuit in de Sheba hangt.

De Vreemde vertrekt naar de Hoftuin, Japekop volgt hem...


Wij hebben overigens Pincho (alias Bollewangen) al zeer lange tijd niet meer in de Katbladstraat gezien, en dan hebben wij het over vele maanden. Zou deze "echte" kater ondertussen misschien geholpen zijn en heeft hij daardoor niet meer de behoefte om achter de wijven aan te gaan? Wel, het lijkt er in elk geval op dat BW een opvolger heeft. Niet één met van diezelfde dikke wangen, wel met een zeer dikke staart. Mocht deze kat blijven opduiken in onze buurt dan zullen wij hem toch een naam moeten gaan geven. Wat dacht u van "Witte Wangen"? Deze WW wordt trouwens nergens als vermist opgegeven; dat zijn wij uiteraard nagegaan. We hopen overigens dat hij straks, wanneer het vuurwerklawaai losbarst, ergens veilig binnen zit.....

2 opmerkingen:

ina zei

Oke, WW, maar dan moet de volgende VW heten (Volle Wangen?)

Hans zei

Opvolger BW? Al lang niks over gehoord!