Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 26 maart 2013

Wiebelen op dun ijs

Ondanks de gemene kou gaat Cera regelmatig even naar buiten om een slokje vers ijswater te drinken. Zij springt daartoe bovenop de schots die zich gedurende de nacht in de bak heeft gevormd, staat dan wat te wiebelen zodat de schots losraakt van de kanten, en doet vervolgens een paar stapjes naar voren zodat de schots scheef wegzakt en er water tevoorschijn komt.
Het doet mevrouw K. aan heel vroeger denken, toen zij als jonge meid aan "schotsje springen" deed. Dat was dan ergens op een polderslootje waar het water niet al te diep was en je hooguit een paar natte sokken en broekspijpen haalde. Maar Cera haalt natuurlijk geen natte sokjes, want als de schots al te zeer gaat kantelen springt zij precies op tijd van het ijs, uit de bak. Ja, Cera is een slimme meid!
Om nu te voorkomen dat een andere (minder slimme) haarfabriek wel natte sokken (of erger) zou krijgen, haalde mevrouw K. toch maar elke ochtend de schots uit de bak. En omdat de schots vervolgens niet of nauwelijks smolt, neemt K. aan dat het de afgelopen dagen overdag niet of nauwelijks heeft gedooid. Vandaag schijnt de zon dus vanochtend heeft K. de schots in de bak gelaten maar wel in stukken gehakt. Waarom? Wel, door elke dag de schots te verwijderen is het waterpeil aanzienlijk gedaald! En de buitenkraan laten wij liever nog een paar daagjes afgesloten. Snapt u?

4 opmerkingen:

ina zei

Ik vind het maar een eng gezicht, Cera zo op die schots te wiebelen.

Mevrouw Katblad zei

Vinden wij eigenlijk ook wel....

katja zei

Zou Cera het doen voor de adrenalinekick?

Anoniem zei

@ katja:
substitutie voor nepetasnuif..