Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 26 maart 2013

Onverwacht bezoek

Toen Oscar in de vroege ochtend op weg was gegaan naar de Hoftuin, zagen wij opeens Igor bij de redactie rondsnuffelen. Waren de twee haarfabrieken elkaar dan niet gepasseerd? Of was Oscar pas door de Poort gegaan toen Ieg al in de Katbladstraat was? Of was het andersom geweest en was Ieg uit de Hoftuin vertrokken toen Oscar daar al lang en breed was?
Waar een mens zich toch druk over kan maken, heh? Feit was in elk geval dat Igor bij ons op bezoek was, en dat komt maar zelden voor.

Wij weten niet waarvoor Ieg precies was gekomen, maar hij nam ruim de tijd om Charli's struikje uitgebreid te onderzoeken. Er moest een zeer interessante geur aan het zieltogende buxusstruikje kleven, anders had hij er niet zoveel werk van gemaakt.

Plots echter keek Igor op. Niet omdat hij in de gaten had gekregen dat mevrouw K. hem stiekem stond te fotograferen maar omdat hij verderop iets zag bewegen.Het was Oscar die was teruggekeerd uit de Hoftuin, en hij leek niet blij te wezen met ons bezoek.
Nu vinden we dat een beetje kinderachtig van de Os, want als hijzelf regelmatig in de Hoftuin komt, mag Igor ook wel eens rondhangen bij de redactie, toch? Os vond echter van niet en liep dreigend op Ieg af.
Uiteraard liet Igor het er niet op aankomen, en voordat we het konden vastleggen was hij onder onze buitentafel door gekropen en de straat over gestoken.
Vlak voor de Poort hield hij nog even halt en keek om. Nee, hij werd niet gevolgd door Oscar.
En vervolgens liep hij op zijn gemak de Poort door, terug naar de Hoftuin. Wij weten overigens niet of hij naar huis ging of nog even in de tuin is blijven rondhangen, maar vonden wel dat we u moesten berichten over zijn onverwachte bezoek.

3 opmerkingen:

ina zei

Nou Oscar, kijk niet zo chagrijnig!
Igor is altijd heel vriendelijk naar alle haarfabrieken, hij is het liefst met iedereen vriendjes.

Annemieke zei

Go Igor! Wat leuk dat je bij het LKB komt. Iwam kwam vroeger ook nog wel eens langs toch? Maar dat is NOG langer geleden (van voor Iegjes tijd zeg maar).

Mevrouw Katblad zei

Iwan komt nog wel eens in de Katbladstraat, maar steekt niet meer over....