Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 9 maart 2013

Grote misser

Harremans (van Hof is Vol) had gisteren klaarblijkelijk geen goeie dag. Of hij was ziek, zwak of misselijk, of misschien wel erg moe van zijn activiteiten van eerder op die dag (wie zal het zeggen), maar hij zat in elk geval behoorlijk te suffen en keek niet op of om toen onze twee reporters Boez en Oscar de Hoftuin betraden.
Of leek dat maar zo?


De Boez vertrouwde het allemaal niet en hield Harry heel goed in de gaten terwijl K. een rondje door de tuin maakte om te zien of er misschien nog andere haarfabrieken aanwezig waren.
Maar die waren er dus niet.


Harry kwam overeind, liep een paar stappen en ging toen weer zitten, met zijn achterste bovenop een paar net boven de grond uit stekende voorjaarsbolletjes. Nou, als dat nog maar goed kwam, heh? (Met die bolplantjes dus.)
Inmiddels was de Boez naar de Hofvijver gelopen, vermoedelijk om de kwaliteit van het water te controleren. Dat moet namelijk regelmatig gebeuren.
Maar daar kwam hij niet aan toe.
Nee, want zijn vriendje Os had zich namelijk teruggetrokken bij de Poort. Of eigenlijk was Oscar nauwelijks de tuin in geweest maar direct al bij aankomst op zijn rozijntje gaan zitten.
Boez vond er niks aan als Oscar niet een beetje meedeed met het inspecteren van de tuin. Al was Os maar even naar een klein graspolletje gelopen om op een sprietje te kauwen. Of ook naar de Hofvijver, dan hadden ze gezellig samen het water kunnen testen.


Maar nee, Oscar had de pest in omdat Harry daar zat, en al leek H. niet van plan om de reporters dwars te zitten, voor Os was de lol er blijkbaar bij voorbaat al af.

Maar nu, bij het bekijken van deze foto, moeten we vaststellen dat Oscar helemaal niet in de richting van Har kijkt, en trouwens ook niet in de richting van de Boez! Nee, Os kijkt naar het tuintje waar de Kiwi groeit!
Zou K. dus iets of iemand over het hoofd hebben gezien? Had daar wellicht ergens onder het bankje of achter de struikjes Myo gezeten? En had de Boez Myo ook gezien en had hij daarom met grote spoed de Hofvijver verlaten? Was hij daarom haastig naar de Poort teruggegaan? Tjongejonge.
Wel, het is nu te laat om het allemaal nog te onderzoeken, helaas. Want deze foto's werden gisteren gemaakt, toen het droog was. Natuurlijk was Myo (als hij daar inderdaad verstopt had gezeten) gewoon later naar huis gegaan om zijn maal te nuttigen, en zat hij nu lekker droog binnen, klaar voor het volgende avondmaal. En uiteraard was hij er erg trots op geweest dat hij alleen al met zijn aanwezigheid onze reporters tot het verlaten van de tuin had kunnen dwingen. En had Harremans niks ondernomen omdat hij wist dat zijn partijleider het probleem met de twee illegalen wel zou oplossen.
Wel, K. had beter moeten opletten en de fotograaf dus ook. Want het is volkomen duidelijk dat Oscar (laatste foto) iets in de smiezen heeft. En wij hebben daar dus geen aandacht aan besteed. En zo komt het dat er hoogst waarschijnlijk heel erg belangrijk nieuws verloren is gegaan.
Onze excuses voor deze gigantisch grote misser....

3 opmerkingen:

Wendy zei

Rozijntje ?
Dat is toch een gebleekt anijssterretje ?

ina zei

Misschien zit Oscar wel gewoon te wachten tot de kiwitakjes weer rijp zijn voor gebruik.

Fritz zei

Gillen maar zo ina !
Os de pilaarheilige, ha ha.
Of was die kampioen paalzitten een ander druifje van mevrouw K. ?