Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 11 maart 2013

Os even terug in oude huis...

Afgelopen weekend mochten wij weer eens voor Lima zorgen, dat wil zeggen: zijn maaltijden serveren en zijn kattenluik bedienen. Oscar had al snel in de gaten dat wij regelmatig op en neer liepen tussen de redactie en zijn vroegere huis, en besloot met K. mee te gaan.
Wij dachten dat hij graag zijn oude huisgenoot wilde bezoeken en dan vooral de voerbakjes wilde controleren, maar dat hadden wij verkeerd gedacht.
Hier ziet u trouwens hoe het Oscar niet lukt om via het luikje van Lima binnen te komen, maar de keer daarop wist hij naar binnen te glippen voordat K. de deur had kunnen sluiten.

Lima vond het helemaal fantastisch dat Oscar bij hem op bezoek kwam. Eerst wilde hij met zijn oude huisgenoot spelen en viel hem om de nek, maar de Os had wat anders te doen, namelijk de huiskamer inspecteren. Ja, want sinds de vorige keer dat hij hier binnen was, waren de meubels verplaatst en ook rook het anders. Vandaar dus dat hij alle hoekjes van de kamer wenste te onderzoeken. (U ziet op de foto dat Lima blijkbaar graag boeken leest.)

Os sloeg geen plekje over.
Af en toe viel Lima hem om de nek, maar Os liet zich niet verleiden tot een spelletje stoeien. Nee, dit huisonderzoek was veel belangrijker dan wat dan ook.

Lima gaf het tenslotte maar op en verdween in de keuken om aan zijn ontbijt te beginnen.
Wel, voordat de Os het in zijn koppie zou krijgen om Lima te storen tijdens het nuttigen van zijn ochtendmaal, wist K. hem weer buiten te krijgen. Toen zij namelijk dreigde de voordeur achter zich te sluiten, begreep de Os dat het ook voor hem tijd was te gaan, anders zou hij wellicht in zijn oude huis worden opgesloten. Bovendien had hij zo'n beetje alle meubels wel besnuffeld en was het weer hoog tijd voor een wandelingetje met K. in de buitenlucht.
En zo kon Lima dus rustig van zijn blikje genieten. Later kwam hij zelfs nog even bij de redactie langs om ons te bedanken, maar helaas was het Poezenloket gesloten.

2 opmerkingen:

ina zei

Bij ons wordt er ook regelmatig door de katten gelezen, deze foto is heel herkenbaar. Iwan is gek op de krant; als hij die uit heeft is hij voor ons mensen niet meer te lezen.

Karel zei

Neemt Mevrouw K. haar koters ook wel eens mee naar museum Naturalis of de Hortus ?
Wolbalen gratis, blaffabrieken verboden toch ?