Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 7 maart 2013

Verse puntjes Nepeta!

Een geveltuintje goed onderhouden is nog best een hoop werk, dat merkte mevrouw K. weer eens toen ze begon met het opschonen (zeg maar).
Maar wat een verrassingen stonden haar te wachten toen zij de beschermende bladerlaagjes van de bloempotten verwijderde! Allemaal puntjes nieuw groen!
Inderdaad, eigenlijk was ze te vroeg met het blootleggen van de verse scheutjes, maar twee dagen geleden had ze nog niet gehoord over een nieuwe vorstaanval. En gelukkig heeft ze nog niet gesnoeid...

Ook het gestolen goed (Nepeta uit de Kruidentuin) gedijt prima. Zodra het nieuwe groen even apart was gezet, doken onze haarfabrieken er met hun snuit in. Zogenaamd om te inspecteren, maar we zagen heus wel dat er stiekem al van de Nepeta werd genipt, en dat vond K. niet zo'n goed idee. Nee, want de plantjes moeten eerst wat groter zijn, anders overleven ze al die happende tandjes niet! K. bouwde de potten daarom snel weer in...


De Boez kroop diep teleurgesteld onder de stoel van mevrouw Troy toen K. hem bruut van het kattenkruid had weggesleurd.Oscar kreeg vreselijke dorst toen hij alleen nog maar aan de Nepeta had geroken.

Wij weten niet of Cera met haar snufferd boven (of in) het lekkers had gehangen, in elk geval lag zij wat achteraf heel tevreden haar klauwtjes te verzorgen.

Later kwam Gizmo langs om te kijken of er nog wat op onze plantentafel te doen was, en toen werd het K. duidelijk dat ze de Nepeta voorlopig beter kon afdekken.

Inmiddels hebben ook Wamy en Snoes een bezoek gebracht aan de verse Nepetaplantjes en overweegt mevrouw K. ergens een stukje kippengaas te gaan scoren.

6 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik hoop dat de nepeta plantjes de vorst volgende week overleven (en hoop nog meer dat er volgende week geen vorst komt!)

Mevrouw Katblad zei

Dat hopen wij ook!

Frits zei

U kijkt dit jaar zeker met gekromde klauwtjes naar de Tour de Fratz, met al die nepetasnuivende tweewielspuiten, Mevrouw K. ?

Mevrouw Katblad zei

Nou, van Nepeta gaan ze niet harder fietsen, schatten wij zo in. Integendeel zelfs!
Zou trouwens wel leuk zijn om de fietsmannetjes in de berm te zien liggen rollen, spelend met takjes.

ina zei

Bij mij zijn alle plantjes overleden. Als het na volgende week echt lente wordt (hoop ik) ga ik snel nieuwe halen.
Mevrouw K., ik heb eventueel nog wel wat kippengaas voor u, dus als u wilt kom ik het wel even brengen.

Fritz zei

@Mens ina:
U kunt beter nog even wachten met het halen van nieuwe groene bladerfabrieken.
Het gaat vriezen en sneeuwen.