Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 6 maart 2013

Eerste vlinder

Kaija hield zich verstopt onder de struiken in de Kruidentuin, maar wij weten niet waarom. Wellicht had zij behoefte aan rust en wilde niet lastig gevallen worden? Ja, het kan niet anders dan dat dit de reden was.
Wij lieten haar daarom maar lekker met rust en gingen een stukje verderop.
En daar, een stukje verderop dus, zag K. opeens een vroege vlinder. Natuurlijk wilde zij dit snel vastleggen met de camera en lette daarom niet zo op stand van de zon en schaduwen etc.
Vandaar dat K. zichzelf ook op de foto zette, en de Os eveneens (rechts).
Maar het ging dus om de vlinder, en die zit vlak onder het fietswiel op de aarde. Nee, wij zien 'm ook niet en daarom hebben we dat stukje van de foto uitgesneden.


Nog niet erg duidelijk, maar u moet uw aandacht precies op het midden van het plaatje richten. Ja?
Een "Kleine Vos" inderdaad.
Dit was dus gisteren, 5 maart, op de eerste aangename, zonnige dag sinds tijden. De vlinder vloog snel weer weg en de Os wilde erachteraan, maar dat wist mevrouw K. gelukkig te voorkomen. Zij probeerde de kleine vos nog enige tijd te volgen, maar het beestje was haastig op zoek naar bloemetjes, en die zijn er nog niet (behoudens een enkele verdwaalde Krokus) in de Kruidentuin. Wij vrezen dan ook voor zijn toekomst...

Ondertussen was Kaija wakker geworden. Op haar dooie akkertje kwam zij uit het struikgewas tevoorschijn en ging daarna nog even voor haar huis zitten zonnen.
Het was dan ook de perfecte dag daarvoor, heh?

3 opmerkingen:

Greet zei

Wat bijzonder, die vlinder. De lente komt (is er)!

Annemieke zei

Altijd fijn als er weer vlinders zijn. Hier zijn veel krokussen maar nog geen vlinders...

Fritz zei

In de buurt van Leiden zijn de eerste uilskuikens van de bosuil al uitgevlogen. Zijn wel vroege broeders. Vleermuizen vliegen ook weer. Komend weekend gaat het trouwens vriezen. Dus haal de schaatsen maar uit het vet. En de oregano binnen.