Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 23 maart 2013

Record Schuilhut Liggen?

Dit is Oscar en hij ligt in de Schuilhut. Wij snappen niet waarom hij daar verblijft want het is weer bar koud in de Katbladstraat en binnen heeft hij immers zijn kussentje op de sofa of een comfortabele fauteuil om zijn dutjes in de doen. Hij zou trouwens ook nog naar de bovenverdieping kunnen, want daar staan nog veel meer stoelen en liggen nog meer zachte kussentjes.
Maar nee, Os ligt dus buiten in de hut in de kou op een minder zacht (en wellicht nat of bevroren) kussentje, terwijl bovendien de wind het allemaal nog onaangenamer maakt dan het al was.
Wij hopen nu dat hij het niet in zijn kop heeft gehaald om een record "Schuilhut Liggen" te willen vestigen; wij zouden dat niet toejuichen, zeker niet zolang het nog hartstikke winter is.

5 opmerkingen:

ina zei

Gelukkig is Oscar goed geisoleerd.

Anoniem zei

Soms kiezen echte mannen ook voor het isolement.
Interessant verschijnsel hedentendage is het schurisme.

Anoniem zei

U bedoelt al dat overbodig cholesterolvet van die flintertjes Franse kazen, mens ina ?

ina zei

@anoniem: Inderdaad.

Anoniem zei

Moet er niet een burgerlezerscomitee komen dat ervoor strijdt dat Oskar een ontosbesitas programma van de vrijwillige grootinquisitiepolitie krijgt opgelegd ?