Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 24 maart 2013

De Hoofdredacteur heeft gelijk

We kunnen er helaas helemaal niets aan doen dat behalve Oscar er geen enkele andere haarfabriek van de redactie meer de straat op gaat, behalve dan voor een snel plasje of een frisse neus (wat 2 minuten max duurt).
Nou moeten we eerlijk toegeven dat mevrouw K. ook liever binnen blijft zolang het nog vriest (tjongejonge....), en bovendien was er natuurlijk dagenlang schaatsen op de televisie, heh? En K. houdt van goud en zilver, al zal ze de medailles die onze meiden en mannen hebben gewonnen wel nooit te zien krijgen. Maar dit terzijde, Oscar moest en zou voor een korte inspectie naar de Kruidentuin, waar alles er nog net zo bij lag en stond als een paar dagen geleden. Ja, zeg maar een soort steppe dus.

Met hier en daar enorme hopen, op allerlei merkwaardige plekken. Dit zijn wel flinke blaffers geweest, toch?
Getsie!
Wij spraken trouwens met buren, en veel van hen hebben dezelfde indruk als mevrouw K., namelijk dat het aantal grote blafbeesten het laatste jaar lijkt te zijn toegenomen in de Katbladbuurt. Dat kunnen wij niet goed rijmen met de crisis en inflatie, en zeker niet met de berichten dat dierenasiels volstromen met huisdieren omdat mensen de verzorging van hun dieren niet meer kunnen betalen.
Maar ook dit terzijde, we moeten nu echt haastig terug naar Oscar.


Doch die had ook niet veel te melden.
Hij liep een paar rondjes langs wat struiken maar vond niets wat de moeite waard was. Geen beestjes om te bestuderen of te vangen, geen nieuwe plantjes, wel een koude wind die hard en meedogenloos langs zijn vachtje en oortjes blies. En langs de oren van mevrouw K.; laten we dat ook niet vergeten, heh?
Het was kortom niet leuk of gezellig in de Kruidentuin en dus was het geen wonder dat er geen andere haarfabrieken te bespeuren waren.
Hoeveel maanden is het nu al winter (op die twee dagen na)?

Op de terugweg liep Oscar nog even op de paaltjes rond het centrum, en kwam daar de restanten van de majoraan tegen. Gelukkig had hij de munt overgeslagen, want hij wist al langer dat die munt niet helemaal koosjer was; de soort mentha die er staat is namelijk schadelijk voor de gezondheid als je er bijvoorbeeld twee kopjes thee van zet (en drinkt). Nu moeten natuurlijk nog wel de woekerende wortels van deze foute mentha worden uitgegraven, voor er dooien vallen... Maar dat doen we pas als de winter definitief voorbij is!


Wel, mevrouw K. heeft zojuist een bericht ontvangen van de Hoofdredacteur: het nieuws wat met de planten/kruiden te maken heeft moet voortaan in haar kruidentuinblog komen, en het nieuws over de haarfabrieken in het Katblad. Ja, e.e.a. dient streng gescheiden gehouden te worden, anders weten onze lezers niet meer waar ze aan toe zijn. En dat schaatsen is verder ook niet van belang, zei hij.
De Hoofdredacteur heeft natuurlijk helemaal gelijk.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij Paddenburg een bos cocktailprikkertjes met landenvlagetjes kopen en op ieder bolus planten. Fleurig vertoon leidt wellicht tot voortscheidend inzicht bij de blafbazen, tenzij het verwilderde loslopende blaffers zijn. Dan helpt verstrooing van Cayennepeper op de plekken des onheils. Kruidvormige kakoorlogsvoering.

Inge zei

Paddenburg is nu een Heren mode zaak.

Anoniem zei

@ Inge: Is het dan alleen voor Roomse-Katholieken van de herenliefde vanwege die hoofdletter ?