Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 6 maart 2013

Japekop scoort punt

Toen mevrouw K. ingespannen op de laptop bezig was met belangrijke zaken en dus even niet oplette, is Wamy (links) ons huis binnengedrongen om zogenaamd de voerbakjes te controleren. Nadat hij klaar was met zijn inspectie waren er nog nauwelijks brokjes over, maar dat terzijde.
Want waarom het nu gaat is dat toen de Wams weer naar buiten wilde gaan, Japekoppie net terugkwam van zijn verkenningsrondje. Zodra J. de Wams in het oog kreeg ging hij op de gangmat zitten, om zodoende de weg naar buiten te blokkeren. En natuurlijk durfde Wamy er niet langs, want dan zou hij vast en zeker klappen krijgen van Japekop, heh? Daarom inderdaad.
Wel, Wamy ging er ook maar bij zitten en K. (die al zat) wachtte samen met de twee haarfabrieken af. Wat zou er besloten worden? Wie zou de eerste stap zetten?
Na een minuut of vijf besloot J. dat hij zijn punt had gemaakt, en omdat hij niet van vechten houdt en bovendien mevrouw K. niet wilde ontrieven, kwam hij overeind en liep kalmpjes de trap op naar boven, iets wat hij eigenlijk direct na binnenkomst al van plan was geweest.
Wamy wist niet hoe snel hij moest wegwezen, maar wij denken niet dat hij vanwege dit akkefietje nooit meer onze voerbakjes zal komen controleren. Nee, want de drang tot het jatten van brokjes zit nu eenmaal in zijn systeem, heh? Ja....

6 opmerkingen:

Greet zei

Mevrouw Katblad, hoort u eigenlijk niet te schrijven JapeNkop? Apenkop schrijf je ook met een N.

Flinke jongen, overigens.

de hoofdredacteur zei

NeeN mevrouw Greet,
Japekoppie is namelijk vernoemd naar zijn vader, Japie.
Eigenlijk was het idee: J. is een kopie van zijn vader (qua uiterlijk sowieso), dus Japies-kopie. Maar voor het gemak werd dat Japekoppie, ook omdat dat dus beter bekt, zeg maar.
Dus die N van u slaat helemaal nergens op. Snapt u het een beetje?

Mevrouw Katblad zei

Tjongejonge...

Greet zei

Dank u wel voor uw heldere uitleg, mevrouw Katblad. Ik snap het nu.

Karel zei

Maar het is daarentegen apekool maar weer wel geitenkop. Dat snap ik dan weer niet.

Fritz zei

Daarom is het Annemarie en niet Annenmarie.
Maar je hebt wel Kempenaar en de Vlaamse Kempenhaan.