Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 10 maart 2013

T. Troy blijft de baas bij het loket

Het Poezenloket is nog maar een paar keer geopend geweest, maar Oscar heeft zich alvast opgeworpen als de nieuwe bewaker van het loket. We treffen hem tenminste de laatste tijd heel vaak aan in de stoel van mevrouw Troy, vooral als er vreemd volk rondloopt maar ook zelfs als het rustig is voor de deur van onze redactie.
Wel, mevrouw Troy is het er niet helemaal mee eens. Want juist als zij besloten heeft weer eens een kort loketdienstje te gaan draaien, zit Os op dat moment met zijn flinke achterste in haar stoel en kan zij er nog maar nauwelijks naast. Gelukkig begrijpt Oscar dat mevrouw T. Troy het voor het zeggen heeft, dat zij het Hoofd van de bewakingsdienst is (al is ze niet zo vaak meer op haar post) en dat hij dus moet ophoepelen als zij dienst wil doen. Dat doet hij dan ook uiteindelijk, uiteraard tot volle tevredenheid van de oude dame.

1 opmerking:

ina zei

En zo hoort het ook.