Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 28 maart 2013

Toiletincident

Gizmo had zich niet willen bemoeien met de schermutselingen in de Kruidentuin (zie vorige bericht), maar toen het gevecht in de struiken plaatsvond, wilde het toeval dat zij slechts een meter of drie verderop net op haar gemak een grote boodschap zat te doen. Wel, het zal u duidelijk zijn dat Giz zich ineens niet meer zo op haar gemak voelde en haar boodschap halverwege moest afbreken (om het maar zo te zeggen). Nee, zij was namelijk nog niet klaar en daardoor kwam het dat de restanten van de boodschap tijdens haar vlucht wat verspreid op het pad terecht kwamen. Ja, inderdaad een schaamtevolle gebeurtenis! U weet natuurlijk net zo goed als wij dat haarfabrieken graag alles netjes volgens de regels doen, vooral daar waar het het toiletteren betreft, en dus zult u er niet van opkijken dat Gizmo nogal in de war raakte. En om dat te maskeren klom zij snel de boom in en draaide daar wat in het rond terwijl zij ondertussen telkens controleerde of de boodschap nu eigenlijk wel volledig en definitief haar lichaampje had verlaten (of niet), zo vertwijfeld voelde zij zich.

Gelukkig, toen zij haar conclusies had getrokken, kwam Gizmo tenslotte wat tot rust en kon zij het eh... toiletincidentje (zeg maar) van zich afzetten.
Op dat moment waren de Os en Wamy alweer lang en breed uit de struiken tevoorschijn gekomen en liep de Wams dus tralalalala om de stam van de Moerbei te snuffelen, alsof hij daar iets belangrijks had ontdekt en er helemaal nooit een gevecht had plaatsgevonden.
(Als het schoffie Wams had kunnen fluiten zou hij dit vele keren per dag doen, en u kunt vast wel bedenken op wat voor situaties wij doelen.)


Nou, kijk nou! Daar had je het al. Wamy moest ook heel nodig opeens in de boom, en heus niet omdat Gizmo daar toevallig al zat....

Mevrouw K. meende Gizmo te horen schelden op Wamy, maar het kan ook zijn dat haar verbeelding haar parten speelde en er net op dat moment een meeuw krijsend over vloog. Hoewel?

In elk geval sprong Wamy (terwijl hij pas halverwege was) weer uit de boom, en had Gizmo gelukkig weer het rijk alleen.
En toen, eindelijk, ging zij zo zitten dat wij nog een mooie foto konden maken van haar prachtige, felle koppie!3 opmerkingen:

ina zei

Lekker ding, die Gizmo.

Anoniem zei

Prachtig ding Gizmo.
Ach, ik val op zwarte haartoestanden.

Marieke zei

Ik vind het niet zo lekker lezen dat cocaïne snuif snowwitte weet je wel.