Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 19 maart 2013

Erg snelle wandeling

Toen mevrouw K. terug kwam van de tandarts zat Oscar op de buurtafel. Hij had al die tijd zitten wachten en was erg toe aan een flink rondje lopen, maar dan dus liever niet in zijn eentje. Omdat hij de enige was die een wandelbehoefte had, schoten ze lekker op. Maar dat kwam eigenlijk vooral doordat K. er flink de pas inzette omdat zij inmiddels erge honger had gekregen en zo snel mogelijk weer thuis wilde zijn om haar uitgestelde lunch in te halen.

Via de Kruidentuin liepen K. en de Os naar de Parallelstraat. Noch in de tuin, noch in de straat hadden zij iets gezien wat de moeite van het vermelden waard was.
Oscar deed echt zijn best om "nieuws" voor het Katblad te vinden, maar mevrouw K. dus niet. Voor deze ene keer zien wij dat maar door de vingers.
Vlak voor de T-splitsing bij het gevaarlijke water wilde Oscar beslist niet verder. U kunt op de foto zien dat hij er zelfs bij ging zitten, op zijn krent dus.
Natuurlijk was dat niet voor niets, want Os is geen aansteller en zal heus wel doorlopen als de weg veilig is. Wij namen dus maar aan dat het om de hoek van de straat om de één of andere reden op dat moment niet veilig was...

Nu wilt u vast wel weten wat er nu precies aan de hand was? Wel, dan zult u toch nog even verder moeten lezen (en kijken).


Er kwam namelijk een boot voorbij. Niet zo'n mooie nieuwe met een motor die het bescheiden geluid maakt van een zacht zoemend bijtje, neen. Het was een zeer oude, zware, rochelende bak, die nog stonk ook. En toen ie voorbij was sloegen alle bootjes die aan de kade lagen met veel geboïnk tegen de walkant aan. Ja, moesten ze verbieden, heh, die ouwe bakken!

Toen het geluid was weggeëbd en Oscar vond dat het weer veilig genoeg was, gingen hij en K. de hoek om. En daar zagen zij in de verte Wamy aankomen. Hij had voor zijn huis in het raamkozijn gezeten, maar toen hij de Os zag naderen, kwam hij vrolijk naar hem toe. Ach, hij bedoelt het altijd zo goed, heh? De Wams, ja.Alleen was Os niet zo blij met zijn komst, dat kunt u natuurlijk ook wel aan zijn snuit en oren aflezen. Wams is nu eenmaal niet Os' beste vriend en bovendien wil Oscar nooit gestoord worden tijdens zijn wandelingetjes, en al helemaal niet door Wamy. De grijze deugniet is namelijk niet serieus genoeg en snapt niks van het reporterswerk; hij loopt altijd maar te zooien en te klooien en dat is irritant en het leidt af.


Toen Wamy in de gaten had dat het niet zou komen tot een vriendschappelijke begroeting wat Oscar betrof, liep hij maar vast vooruit naar de redactie. Zou hij dat doen in de verwachting wat brokjes te kunnen scoren? Zou zomaar kunnen, ja. Doch
achteraf konden wij constateren dat dit niet de reden was geweest want alle bakjes waren reeds leeg, tot op de bodem. Gelukkig was er nog wel een boterham voor K., en toen zij die aan het smeren was, kreeg zij gezelschap van Japekoppie. Hij heeft namelijk een speciale antenne voor de eetmomenten van mevrouw K. en fungeert al sinds jaar en dag als haar voorproever. Zo heeft elke haarfabriek zijn specialiteiten, heh? Yes.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Oscar is toch wel een latent obesitas gevuld Rubens typetje.
Echt een bureaumanneke.

ina zei

Wat een bijzondere stam heeft de boom, die door Oscar wordt omarmd.

Anoniem zei

Wat lief inderdaad ina, dat lieve Oscar alvast aan Mevrouw K. aangeeft, voordoet zeg maar hoe of het moet, wanneer ze binnenkort alle gecoupeerde bomen in de kruidentuin gaat omarmen en moed inspreken.