Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 27 maart 2013

Plantjes hebben weer lucht en zon gekregen!

In de Kruidentuin was Kaija lekker vlak voor haar deur aan het klooien en zooien. En tijdens het maken van deze foto zag K. opeens dat hier inderdaad groenmannen waren geweest. De oude stengels van het Duizendblad waren opgeruimd zodat de nieuwe plantjes weer lucht krijgen.
En de Nepeta?
Boez wilde het kruid niet komen inspecteren, en dat was erg vreemd. Of bleef hij liever op het pad omdat hij niet in de buurt van Kaija durfde te komen? Zou zomaar kunnen, heh? Ja...


Maar Oscar trok zich niks aan van de aanwezigheid van Kaija en dook direct op de vrijgekomen, verse kattenkruidblaadjes. En toen was het natuurlijk flink rollen geblazen.
Ja, Os is en blijft een viespeuk.


Moeten wij nog meer vertellen over het effect van jong kattenkruid?

Cera was ondertussen ook op de verse Nepeta afgekomen en dook er lekker met haar neus in. De Boez was weliswaar iets dichterbij gekomen, maar lag nog steeds op het pad, de schijtebroek.Ja, een paar uurtjes zon doet een hoop goed! Dat gaat weer een lekkere pol worden, mits de haarfabrieken het de kans geven natuurlijk...Helaas was er ook wat misgegaan tijdens het werk van de groenmannen: de nieuwe, groene bladeren van de lelie waren afgeknipt! We hopen dat het nog een beetje goed komt met deze bolgewasjes.
(Rechts de schaduw van K., links die van Oscar, maar dat kunt u zelf ook wel uitvogelen.)


Mevrouw K. wandelde nog even om de tuin heen voor een update op het Kruidentuinblog, en Oscar was de enige die mee durfde te gaan. Inderdaad, erg dicht bij de Gevaarlijke Weg en daarom bleef onze dappere reporter ook netjes binnen de lijntjes.


Cera en de Boez bleven liever op grote afstand van de Weg, en dat vond K. helemaal niet erg. En trouwens ook niet dat ze zo goed door haar haarfabrieken in de gaten werd gehouden.


Toen Oscar weer ergens ging liggen rollen en nog viezer werd dan hij al was, nam K. zich plots voor om geheel onverwachts (voor de reporters dus) snel naar de redactie terug te gaan om daar het luikje op slot te doen.
Nee, zij wilde Oscar in zijn huidige staat beslist niet binnen hebben, hij moest eerst maar goed zijn vacht uitschudden en flink op en neer springen om alle losse zooi van de tuin en straat kwijt te raken. Daarna misschien ook nog een wasbeurt in de waterbak? Het ijs was ondertussen onder invloed van de zon gesmolten, dus zou hij in elk geval zijn poten weer eens kunnen weken.
Wel, of de Os dat gedaan heeft weten we niet, maar toen hij zich een tijdje later bij de redactie meldde, zag hij er een stuk minder goor uit. En toen hebben we hem maar binnen gelaten....

1 opmerking:

Anoniem zei

@Redactie: vrijt Oscar nou op de laatste foto met een stalen staketsel ?