Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 8 maart 2013

Nieuwe vriendschap!?

Wij hadden nooit gedacht dat Wamy ooit nog eens vriendschap zou weten te sluiten met een andere haarfabriek, dit vanwege zijn gebrek aan sociale vaardigheden. Maar wij hebben ons vergist, want Wams lijkt de basis te hebben gelegd voor een (sportieve) relatie met Snoesje, het kleine rooie campingmeisje!
Wij zagen beide haarfabrieken tenminste lange tijd met elkaar spelen en stoeien....
Wamy was aanvankelijk engiszins verbaasd dat er eindelijk eens een soortgenoot toenadering zocht in plaats van snel van hem weg te rennen.
Jawel, Snoes daagde Wams uit door  steeds om hem heen te draaien en hem zelfs kleine tikjes te geven!


Even zag het ernaar uit dat Wamy het meisjeshaarfabriekje niet zo goed begreep, misschien dacht hij wel dat zij hem zat te pesten...
Daarom liep Wamy aanvankelijk van de pittige tante weg.
Maar Snoes had er net lol in gekregen en volgde Wamy naar de overkant van de straat. Ze was nog lang niet klaar met hem!Precies op hetzelfde moment beklommen zij plots de boom, en zo te zien had Snoes iets minder last van de zwaartekracht dan de Wams.

Maar het was wel duidelijk dat Wamy steeds meer plezier kreeg in het spelen met zijn nieuwe vriendinnetje.
Het leek er op dat ze stilzwijgend hadden afgesproken tikkertje te gaan doen, maar Snoes was duidelijk te snel voor de Wams.
Gelukkig was er op dat moment niet al te veel verkeer in de straat.

Nou, het zo gingen ze dus nog een tijdje door, want Snoes was onvermoeibaar.

En Snoes nam dus ook steeds het initiatief.

Er werd over en weer nog wat lekker gemept, maar wij hoorden geen enkel gegrom of gegrauw en ze deden elkaar dus gelukkig geen pijn.
En toen waren ze allebei toch wel een beetje moe geworden. Snoes draaide tot slot nog een paar rondjes om Wamy heen, maar de Wams had er helaas genoeg van.

Wel, dit is in elk geval het begin van een nieuwe vriendschap of misschien wel meer dan dat. Maar helaas, Snoes is een echte campingkat en wij vermoeden dat zij de komende zomer niet zomaar opeens thuis zal willen blijven voor haar nieuwe vriendje, maar  toch zal kiezen voor het struinen in de vrije natuur. Tja, jammer voor de Wams inderdaad.

6 opmerkingen:

ina zei

Wat leuk! En fijn voor Wamy.

Greet zei

Wat een leuke reportage en wat een mooie, unieke foto's!

Fred Rohde zei

Topreportage!

Fritz zei

Gillen gewoon, die haarboomgekko's!

katja zei

Ach, ik ben helemaal omtroerd hierdoor. Nee serieus! Dat Wamy dat nog mag meemaken! (Nou ja, klinkt alsof hij al bejaard is, maar goed).

En fantastische fotoserie natuurlijk!

Rosita S. zei

Ik zie in Snoesje zomaar een kampioene stenen paalzitster groeien.
Of wordt ze een paaldanseresje ?
Je weet het niet hè.