Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 18 maart 2013

Bewakingscursus?

Na de diverse koudevlagen van afgelopen maanden met slechts zo nu en dan een sporadisch bezoekje van de grote brokjesjatter, is Wamy (dus) weer dagelijks onze "gast".
Hij stampt dan eerst het gaas (dat wij ter bescherming over de Nepeta drapeerden) plat, zodat hij van de verse blaadjes kan snoepen. Vervolgens neemt hij plaats op een plek waar hij makkelijk de redactie in de gaten kan houden, om daarna bij de eerste de beste mogelijkheid brokjes te komen roven. Hij wordt tijdens het wachten vaak door de Os in de gaten gehouden (zie foto).

Wamy is geduldig en heeft alle tijd. En omdat de boog niet altijd gespannen kan zijn, sukkelt Oscar af en toe weg.
Dus was de Wams al een paar keer zonder dat de Os het merkte door ons luikje gekomen, maar gelukkig was K. wél oplettend en stuurde W. (voor hij had kunnen toehappen) weer naar buiten.
Totdat?
Os weer ingesukkeld was en mevrouw K. toch even naar de badkamer moest. Zij deed daar de dingen die zij moest doen extra snel, maar toch kwam zij natuurlijk te laat.

Jawel, Wamy had razendsnel zijn slag geslagen en verliet al smakkend en hikkend de redactie. Wij zagen hem nog net wegrennen, de straat uit.
Oscar had ondertussen zijn plekje op de Schuilhut ingenomen, maar daar hebben we natuurlijk niks aan, Os dient ervoor te zorgen dat de Wams buiten blijft.
De Hoofdredacteur heeft nu bepaald dat Oscar een bewakingscursus moet gaan volgen, ongeacht de kosten ervan (die wegen namelijk waarschijnlijk best wel op tegen die van de gestolen brokjes). Mevrouw K. verwacht niet zoveel van zo'n cursus en is tegen.

7 opmerkingen:

Greet zei

Misschien kan Oscar in de leer bij mevrouw Tokkie Troy.

ina zei

Wat een lummel, die Wamy! Het gaas platstampen! Hij is niet dom, dat moet ik hem nageven. Wat kunnen we daar eens op verzinnen? Heeft er iemand een idee?

Anoniem zei

Plat gaas: plastiek kaasstolp o.i.d. met gaatjes geboord voor de broodnodige beluchting.

Wad Woord & Wol zei

Hahahaha

ina zei

Mooi idee van anoniem, misschien een vergiet gebruiken?

Anoniem zei

@ mens ina:
dan zien de nepetascheuten toch het licht niet ?
Of bent u in de war met een oude zeef ?

Arie zei

je ken er ook een soort doek over leggen.
dat die poes die nepetapunten niet zien, snap je.