Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 4 maart 2013

Raadsel moet worden opgelost, vindt K.

We konden niet goed vanuit de redactie zien welke haarfabriek op het garagedak aan de overkant van de straat had weten te komen, en daarom rende K. naar buiten om hem of haar van dichtbij te bekijken.
Hoewel, achteraf, nu wij de foto hebben bijgesneden, zien wij het wel. Maar toen dus nog niet. Bovendien komen er maar zelden haarfabrieken op dat dak omdat er geen goede weg naartoe leidt, tenzij je tegen hoge, steile muren op kunt lopen. En ook kattenbeesten kunnen dat niet zonder hulp.Bij de garage gekomen was het onderwerp van gesprek van de rand weggegaan en had zich bovendien van de straat afgekeerd. Nee, dat schoot dus niet erg op, heh? Maar wel had K. bedacht dat het eigenlijk niemand anders dan Harremans kon zijn, alhoewel het nog steeds de vraag was hoe hij had kunnen komen.
Natuurlijk probeerde K. de haarfabriek nog te bewegen om in de lens te kijken, zich om te draaien en dichter naar de rand toe te komen, maar Harry vertikte dat.


Hoe had Harremans de weg naar het dak gevonden? Via de Hoftuin is dat dus vrijwel onmogelijk, tenzij hij ergens naar binnen is geslopen en via een slaapkamerraam weer naar buiten kwam en verder liep in de dakgoot die naar dit dak voert. En dan is het ook de vraag hoe hij daar tenslotte weer vandaan is gekomen, van dat dak af dus. Langs dezelfde weg?
Deze vragen zitten mevrouw K. heel erg dwars en daarom vragen wij getuigen van dit avontuur van Harry zich bij de redactie te melden met antwoorden. En wel zo spoedig mogelijk graag. Alvast bedankt...

3 opmerkingen:

ina zei

"Kom van dat dak af!"

Fritz zei

De horrorfilm over teleportatie "The Fly" van David Cronenberg uit 1986 gezien Mevrouw K. ?
Zoiets zou zomaar kunnen met Harremans.

Annemieke zei

Is het wel zeker dat hij er weer vanaf gekomen is? Waarschijnlijk is er ergens een geheime route...