Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 15 maart 2013

Buitengesloten

Nou, dat werd dus straks geen tv kijken voor mevrouw K., heh? Of ze zou een stoeltje moeten bijzetten, want eigenlijk wilde zij DWDD met van Dis natuurlijk niet missen.
Maar daar ging het niet om.


En het ging er ook niet om dat daar zomaar moeder (rechts) en zoon zo lief dicht bij elkaar lagen, want dat komt namelijk niet vaak voor zonder dat er gemept of gegromd wordt en ze vervolgens geïrriteerd weer uit elkaar gaan. Overigens is wel duidelijk te zien dat ze zich geen beiden erg op hun gemak voelden, en mijden elkaar in de ogen te zien.
Nee, daar ging het dus ook niet om.
Maar waar het dan wel om ging?

Dat was dus dat Cera er niet meer bij kon. Nee, er was echt niet genoeg plek meer voor haar, en al stond er nog een lege, losse stoel (slechts anderhalve meter verderop), ze zat daar op het vloerkleed erg sneu te kijken naar de andere vier en voelde zich heel, heel erg buitengesloten. Mevrouw K. kreeg medelijden met haar en haar bezoek ook. En toen nodigde het bezoek Cera gelukkig uit om op schoot te komen zitten, iets wat ons meisjeshaarfabriekje het allerliefste doet, want dan wordt zij geaaid en daar kan zij nooit genoeg van krijgen. En zo kwam het dus toch nog een beetje goed met meisje Cera. Blijft het feit dat het wel vaker lijkt of Cera er niet helemaal bij hoort, maar misschien vergist mevrouw Katblad zich daar wel in. Of misschien ook wel niet?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wist U Mevrouw K. dat Eva Biesheuvel nog aan de wieg heeft gestaan van de Bomenbond Rijnland. Dat had te maken met grootschalige kap van hele oude bomen voor nieuwbouw van het Militair invalidenhuis aan de Hoge Rijndijk, recht t.g.o. het groen houten schrijvershuis van Eva en Maarten. Ze hebben dacht ik ook veel haarfabrieken.

Mevrouw Katblad zei

Twaalf, hoorden wij.