Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 4 maart 2013

Loedertje

Laatst, toen mevrouw K. even op de bank een boekje zat te lezen, kwam jongeman Boezelmans bij haar op de poef liggen. Heel netjes, want niks stak buiten de poef uit, behalve dan zijn staart een beetje. En daar ging hij dus lief zijn dutje doen, tenminste, dat dachten wij.

Er was nog genoeg plek op de sofa, en toen dus Cera de kamer binnenkwam en K. op het plekje naast haar tikte om Cera uit te nodigen erbij te komen liggen, rekte Boez zich opeens uit. Toen hij met rekken klaar was (dat ging allemaal heel snel), lag hij opeens languit gestrekt, en daarmee ook half op de bank naast K.
Cera, die net naast K. wilde springen, kon er nu niet meer met goed fatsoen naast; onze haarfabrieken hebben namelijk altijd graag wat vrije ruimte om zich heen en liggen liever niet tegen elkaar aan. Zij keek K. aan, mauwde geërgerd en liep toen de deur weer uit. Terwijl Cera wegliep ging even heel snel één oog van de Boez open en gelijk weer dicht. Vervolgens meende K. hem te zien grijnzen, het loedertje!

2 opmerkingen:

ina zei

Hij is veel slimmer dan hij lijkt.

Karel zei

@ Mens ina:
Tja we hebben altijd gedacht dat het andersom was.