Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 25 maart 2013

Hier het bewijs

Mevrouw K. heeft wat Pampasgrasplantjes (zes om precies te zijn) voor de Kruidentuin gekocht (omdat ze maar 89 eurocent kosten). Nu gaan wij het dus niet verder over die tuin hebben (want daar is een ander blog voor), maar wel over hoe de haarfabrieken reageren op die plantjes.
Ze (de potjes) staan al enkele dagen op onze buitentafel omdat het gewoon te koud is om gaten te graven in de tuin (bevroren grond, heh?), en er komt dus nu opeens heel veel kattenvolk op af. Onze eigen katten incluis trouwens; wij vonden al veel spuugplekken op de trap en uiteraard ook op onze vloerkleden. Wel, afgelopen weekend kwam Harremans helemaal uit de Hoftuin naar de redactie om van ons gras te vreten.

Hier het bewijs. Wij zien Harry anders nooit zo vaak en vooral niet als het koud is, maar nu dus wel. Wij zagen afgelopen dagen ook al Snoes van dit gras vreten, evenals Wamy natuurlijk, en ook Zwarte Gijs zat al van de Pampas te happen.
Wij hopen nu maar dat het gras het nog uithoudt totdat het in de Kruidentuin gezet kan worden.
Wel, dat was het wat we even kwijt wilden, zeg maar.

3 opmerkingen:

ina zei

Dit gras heeft zijn geld al opgebracht.

Anoniem zei

Ach mens ina, kon ik dat maar van mijn vrouw zeggen.

ina zei

@Anoniem: nu begrijp ik waarom u uw naam niet bekend wil maken..