Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 27 maart 2013

In de beschutte Hoftuin

Eindelijk weer eens een geschikte dag om met de drie jongste reporters op stap te gaan, dacht mevrouw K. gisteren. En toen zij Cera, Os en de Boez verzocht om mee te gaan voor een inspectie van de Hoftuin, reageerden de haarfabrieken direct erg enthousiast!
Wel, de zon kwam eindelijk weer boven de daken van de Hofhuizen uit, dus was het (want bijna geen wind daar) zeer aangenaam in de tuin. En de jongens van Hof is Vol zaten lekker binnen, dat scheelde ook.
Oscar ging direct aan de gang met een bodemonderzoek, de Boez inspecteerde de lavendel en Cera wist nog niet precies wat ze zou gaan doen, want ze moet in de eerste plaats altijd op haar hoede zijn en blijven, mocht er alsnog een Hof is Vol-jongen uit de struiken tevoorschijn komen, heh? Inderdaad, want je weet maar nooit.

Het was overduidelijk dat er aan deze lavendel zeer veel en erg interessante geuren kleefden, anders was de Boez veel sneller klaar geweest met zijn snuffelinspectie. Gelukkig hadden we geen haast en stond K. ondertussen lekker wat weg te dromen in het zonnetje.

Oscar inspecteerde het leeuwendeel van de tuin want de Boez had heel veel tijd nodig voor zijn snuffelcontrole van slechts een struikje of drie.
Het was jammer dat mevrouw K. wat onrustig werd en niet langer in de Hoftuin wilde blijven. Nee, want zij had namelijk al eerder op de dag het geluid van snorrende gemeentekarretjes gehoord en daarbij ook het "gezang" van een elektrisch tuinding, maar wat dat precies was geweest en waar de activiteiten hadden plaatsgevonden, dat wist ze niet. Doch het zou natuurlijk geweest kunnen zijn dat er in de Kruidentuin gewerkt was, en daarom wilde K., nieuwsgierig als ze was, niet te lang wachten met een bezoekje aan die tuin. Maar dan moesten haar reporters wel mee, en daartoe waren ze niet zo bereid. Nee, want buiten het Hof waaide de wind veel harder, en was het dus een stuk kouder!

Cera, die zich nooit echt helemaal senang voelt in het Hof, was de eerste die zich meldde om met K. mee door de Poort te gaan. De jongens volgden niet, ook niet na de jengelende smeekbeden van K.
Dus K. vertrok alleen met Cera, echter voordat we bij de Kruidentuin waren gearriveerd werden we al ingehaald door de ventjes.
Maar daarover meer in een volgend hoofdstuk.

Geen opmerkingen: