Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 18 maart 2013

Demonstratie in lenigheid en souplesse

Hierbij berichten wij u dat de kleine Snoes afgelopen weekend heeft geprobeerd haar pas begonnen relatie met Wamy wat te verstevigen.
Voor zijn ogen klom zij namelijk op onze Pergola en deed daar wat evenwichtskunstjes om haar nieuwe vriendje te imponeren. Misschien verwachtte zij zelfs wel dat Wamy haar zou komen vergezellen?
Maar nee, dat deed hij niet.

En daarom sprong zij maar weer in een strakke, rechte lijn terug op de tafel, bijna nog sneller dan het licht zeg maar.
Erg knap allemaal en lenig bovendien. Wel, Wamy zou vast wel onder de indruk zijn van haar lenigheid en souplesse, heh?

Maar dat viel dus bar tegen.
Want zodra Snoes was geland en de reactie van de Wams wilde peilen, zag zij dat hij helemaal niet naar haar gekeken had en reeds onderweg was naar de Kruidentuin.
Werd zij nu soms geacht hem te volgen? Was die Wamy haar aandacht eigenlijk wel waard?
Snoes twijfelde zeer. Wij denken dat zij erg teleurgesteld in haar nieuwe vriendje was en dat ze daarom tenslotte bleef zitten waar ze zat.
En zo kwam het dat K. nog een foto kon nemen van het staartje van Snoes, zodat ook u duidelijk kunt zien dat dit meisjeshaarfabriekje nog steeds heel regelmatig op haar zwiepstokje sabbelt; het puntje ziet er zodoende een beetje verfomfaaid uit. Zou het ooit nog goed komen met dat staartpuntje?
Wij zullen het voor u in de gaten houden.

3 opmerkingen:

ina zei

Zo schattig, dat staartpuntje.. Het is net de onderkant van de vlecht van een klein meisje, dat ook sabbelbehoefte heeft.

Karel zei

@ mens ina: iets met duimzuigen ?
Freud zegt te snel van de borst af.
Blijven hangen in de orale fase.

Wad Woord & Wol zei

Wat een schoonheid!