Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 13 maart 2013

Verhaal zonder moraal

De Hoofdredacteur:
Hoewel het vanochtend best wel koud was, zag K. toch Mickie in de Hoftuin rondscharrelen. Toen de kleine meid mevrouw K. en reporter Oscar zag naderen ging zij direct naar haar luikje toe, maar ze was toch te nieuwsgierig om naar binnen te vluchten. Oscar kent zij zo langzamerhand natuurlijk best wel, maar K. blijft voor haar voorlopig nog een beetje een griezelig, vreemd mens. Haha! O, pardon mevrouw K. Nee, zal ik niet meer doen. Nooit meer, nee.


Buurventje Panda (van Hof is Vol) zat veilig achter het glas dus van hem zouden K. en de Os geen last hebben. Zijn broer Harremans was (wordt me net ingefluisterd) in geen velden of wegen te bekennen; het kan zijn dat hij nog op bed lag. Wat moet je ook anders met dit rare weer, heh?
Nou. We gaan maar eens kijken of er verder nog wat leuks gebeurde.
Mogen wij de volgende foto, mevrouw Katblad?
Dank u. En wie is dit? Ah, nog steeds Mickie dus. Zagen wij de bovenkant van haar koppie al eens eerder van zo dichtbij?
Wel mooie kleurtjes, heh? Of had u met de fotoshopper geknoeid? Nee dus. Maar zien we nu goed dat de kleine meid vieze oogjes heeft? Moet u de volgende keer toch eerst even een beetje schoonmaken voor u een foto van haar maakt. Hoezo is daar geen sprake van? Doet u bij onze Boez toch ook wel eens?
Wat ging Mickelientje trouwens doen? Ah, naar Oscar toe. En toen liep ze vlak langs u heen? Ingezoomd dus. En bijgesneden ook?

Dan moet dit Oscar zijn. Hij wachtte niet op de kleine meid? Moest zo nodig naar Iwan's straat voor een inspectie? Nou, fraai is dat. Hij was toch verliefd? Oh, ik moet niet zoveel vragen. Jaja, alles op zijn tijd, ik weet het.

Mevrouw K. bleef dus bij Mickie om nog een paar plaatjes van haar te schieten.
Ja, doet u nu maar weer een foto van het meisje.


Mickie had zich verstopt. (Ja toch?)
Tussen de schone was van ... wie? Dat weet mevrouw K. niet. Of ze wil het niet zeggen, dat kan natuurlijk ook. Oh, dat gaat niemand aan, hoor ik net.
Ja, leuke foto. Is het nou klaar? De koffie? Nog één foto te gaan? Nou, snel dan maar effe, heh? Nee, ik heb geen haast, maar wel trek dus.En toen ging het plots weer sneeuwen? Dat kan niet mevrouw K., want de zon scheen, dat kun je op de foto zien. U keek er ook van op? Geen regenboog gezien?
Wel, ik neem aan dat iemand de was kwam binnenhalen? Heeft u ook niet gezien.

Wel mevrouw K., vertel me eens, wat zijn we nu wijzer geworden van deze reportage? Geen moraal? Geen pointe? Schenkt u dan de koffie maar in. Twee zoetjes graag en opgeschuimde melk. Voor een likeurtje is het zeker nog te vroeg? Vreesde ik al, ja...

2 opmerkingen:

Sabine zei

Ja, was hier ook, volop zon en grote sneeuwvlokken. Ook hier geen regenboog, heel raar weer dus. Heimelijk genoegen ? Een bed in het zonnetje achter een raam...mmmmmmm en ik erin of erop dus.

Rosita S. zei

Mickie is inderdaad echt absoluut een beminnelijk mooi lief drolfabriekje zeg maar.
Maar wat is er dan eigenlijk griezelig aan mevrouw K. ?