Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 30 maart 2013

Gehakt en stukjes spek

Soms wordt mevrouw Katblad van bovenaf bespied door haar haarfabrieken. Dat gebeurt vaker naarmate het weer warmer wordt en de reporters het dak inspecteren, maar ook vooral wanneer K. aan het koken is. Nee, natuurlijk niet als de aardappels opgezet worden (want dat ruikt niet aangenaam genoeg) maar wel als er een runderlapje wordt aangebraden of er een pastasaus staat te pruttelen met gehakt en wat stukjes spek (zoals nu). U ziet aan de linkerzijde de Boez ongegeneerd naar binnen gluren, rechts doet Cera hetzelfde, maar dan iets minder brutaal.

Even dachten wij nog dat de Boez naar beneden zou springen, maar hij was alleen maar wat naar voren geschoven om zo zijn poten lekker te kunnen laten bengelen. Dat springen heeft hij gelukkig al een hele tijd niet meer gedaan; van de laatste keer - een paar jaar geleden alweer - zitten de krassen van zijn nagels nog op onze RVS afzuigkap. Nee, die gaan er nooit meer af...
Even later zou Boez zijn dakinspectie weer voortzetten, want hij vindt het leuk om even te komen gluren en geuren op te snuiven, maar voor lekkere hapjes of proeverijtjes komt hij nog steeds niet naar binnen.

Cera dus wel. Tijdens het maken van de foto hierboven was zij al onderweg naar de keuken; via het slaapkamerraam en de trap had zij daar maar een paar seconden voor nodig. U ziet haar hiernaast bij haar voerbakje staan alsof zij "iets" verwachtte.
Wel, dat kreeg zij niet. Nee, want Cera heeft een flinke buik ontwikkeld en is veel te zwaar. Wij proberen steeds te voorkomen dat zij bijsnackt bij andere haarfabrieken thuis, maar dat is nog niet zo eenvoudig.
Ook voor haar is het hoog tijd dat het minder koud wordt en de zon wat vaker gaat schijnen, dan kan ze tenminste haar gymnastiekoefeningen in de buitenlucht weer hervatten. Wij denken daarbij aan klimactiviteiten, evenwichtsoefeningen op de diverse Pergola's, en muizenjacht bijvoorbeeld. En dan zouden we graag hebben dat Oscar met haar mee gaat...

5 opmerkingen:

Inge zei

Geweldige foto, die eerste!!

Jacq. zei

Haha, wat een leuke foto van Boez en Cera die zo nieuwsgierig uit het dakraam hangen!

Anoniem zei

Voor een dubbeltje op de eerste rang.

katja zei

Wat een leuke foto, die eerste! Daar de egaal blauwe lucht lijken Boez en Cera wel bijna 'uitgeknipt'.

Mevrouw Katblad zei

We hebben inderdaad het contrast iets duidelijker gemaakt...