Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 5 maart 2013

In één rechte lijn weer naar buiten s.v.p.!

Mevrouw Katblad:
Hai Boez! Lekker buiten gespeeld, heh? Kom je lief wat brokjes eten? Gezellig hoor, ventje!
Nee, K. gaat je even niet aaien nu. Waarom niet? Leggen we later nog wel eens uit.
Eigenlijk had K. net bedacht dat jullie allemaal weer een vlooienpipetje moeten hebben, maar in jouw geval zullen we dat maar even uitstellen, heh?
Weet je wat?
Omdat het zulk lekker weer is zal mevrouw K. even het Poezenloket voor je openzetten. Dan kan je als je uitgegeten bent in één rechte lijn weer naar buiten. Doet ze ook nog even de tussendeur dicht voor het geval je op het idee zou komen om naar boven te gaan, heh? Om bijvoorbeeld een dutje te gaan doen op het bed van K. Want eigenlijk is het te  mooi weer om te gaan dutten, heh Boezelmannetje? Ja, je kan beter maar weer zo snel mogelijk naar buiten, en dan zouden we het fijn vinden als je even flink zou gaan ravotten met Oscar. Lekker bewegen, springen, schudden en nog meer van die dingen, ja? Vooral flink schudden ja.
Nu gaat K. dus doen wat ze net gezegd had te willen gaan doen, goed? Moet jij nog even wachten. Gewoon nog een paar brokjes eten tot K. zegt dat je kunt vertrekken. En vooral niet teveel bewegen, heh? Nee, ook dat leggen we later nog wel eens uit. Ga je ondertussen niet op de bank of de stoel? Kun je K. dat beloven, lief Boezeltje?

De Boez ging gelukkig inderdaad direct via de kortste weg weer naar buiten. Het net verschoonde bed bleef gespaard. Voor nu dus. Ja, alleen voor nu, want we weten niet hoe hij straks thuis zal komen, heh?
Tsjongejonge....

2 opmerkingen:

Wendy zei

Wat een enig ideetje om die vlooitjes met Ketel jenever te round-uppen zeg maar.

ina zei

Zandbadje genomen, Boez?
Je bent toch geen kip (haan)?