Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 11 maart 2013

Boerenkinkel?

Afgelopen weekend hebben onze reporters helaas niet veel werk verzet. Eerst was daar de regen die maar niet ophield, gisteren weer de snerpende kou. En net zoals wij (mensen) zijn de haarfabrieken heel erg toe aan lenteweer; echt lenteweer met warme zonnestralen en nieuwe, verse vliegebeestjes waarop ze kunnen jagen.
Maar goed, we hebben dat nou eenmaal niet in de hand, heh? Nee.
Oscar ging trouwens, ook tijdens de aanhoudende regen, wél regelmatig naar buiten, om daarna kleddernat weer binnen te komen.
Nadat wij hem drie keer hadden afgedroogd en hij voor de vierde keer binnenstapte met een natte vacht, hebben wij hem gezegd dat de keukenrol op was en hij het verder zelf maar moest uitzoeken.

Na een korte aarzeling (staand voor het kattenluik) ging hij echter toch weer de regen in. Daar lag hij eerst een tijdje in de schuilhut (voor een dutje in de buitenlucht) en ging daarna nog even zijn rondje lopen. Tja, hij werd geboren op een boerderij en kan nog steeds niet lange tijd binnen zitten, zelfs niet als het alsmaar regent. Gelukkig heeft hij een dikke vacht en dus minder last van de kou dan onze andere haarfabrieken. Die lagen dan ook bijna het hele weekend, verdeeld over de bedden en stoelen, te pitten.

Geen opmerkingen: