Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 24 maart 2013

Mazzel voor de Wams

Oeps, betrapt en in de klem, dat zie je zo!
Wamy dacht langs Os (die op de bank lag te pitten) heen te kunnen sluipen , maar had niet op de Boez gerekend. Die was namelijk net van buiten gekomen terwijl de Wams zich in de keuken tegoed deed aan de brokjes van onze senioren.
En op de terugweg, de keuken weer uit dus, kon de jatter er niet langs...

De Boez deed weliswaar alsof hij Wamy niet zag, maar wij (en de dief natuurlijk ook) weten dat dit maar schijn is. Want zodra Wamy zich naar het kattenluik zou begeven, zou de Boez hem in zijn achterste grijpen, dat hebben we al vaak genoeg meegemaakt en met eigen ogen gezien.
Nou, patstelling dus, heh?
En Oscar deed trouwens ook net of ie Wamy niet had opgemerkt. Niet te vertrouwen, die jongens!
Het liep voor Wamy weer eens goed af. Dat kwam doordat de Boez werd afgeleid toen zijn maatje Os plots de bank af kwam, zodat de Wams zijn kans schoon zag en er als een haas vandoor ging. En Os was te traag (of te lui) om de dief nog te kunnen raken.
De Boez had ook het nakijken. Hij ging nog wel even in de gang controleren of de Wams wel echt naar buiten was gegaan omdat je maar nooit weet.
En toen was het gevaar dus weer geweken!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Oskar zou geen goeie waakhond zijn dus.

Inge zei

Wat ligt je kleed dan scheef. ;)

ina zei

@Inge: of de tegels.

Anoniem zei

Wams gaat ook over de scheef.