Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 6 maart 2013

Igor neemt strategisch punt in

We hebben Iwan al een tijd lang niet meer op het dakje van de Borderliner zien zitten, maar zijn huisgenoot Igor treffen we daar de laatste tijd steeds vaker aan. Het kan zijn dat de twee haarfabrieken nieuwe afspraken hebben gemaakt over de bezetting van strategische punten, maar het kan natuurlijk ook zijn dat Igor de plek gewoon heeft ingepikt; hij is er brutaal genoeg voor!
Maar goed, Igor zat daar dus en hij was vandaag niet van plan om naar beneden te komen om mevrouw K. te begroeten.


Nu moeten we daar wel bij vermelden dat K. drie reporters had meegenomen en dat Igor vanaf het dakje die drie uitstekend in de gaten kon houden.Omdat er geen leden van de partij Hof is Vol in de tuin aanwezig waren, had ook Cera het aangedurfd met ons mee te gaan. En bovendien had ze haar twee sterke vrienden bij zich, heh? Ja, hoewel die het altijd wel erg druk met zichzelf hebben en vaak vergeten dat Cera bescherming nodig heeft...
Zo had de Boez een randje vers gras ontdekt en begon daar vol overgave aan te knauwen.

Igor had echter geen belangstelling voor de Boez, hij hield liever Cera in de smiezen. Die was namelijk naar de klimop toe gelopen, precies onder het dakje waar Igor zat.Toen Cera opeens ontdekte dat Igor boven haar zat, zette zij het op een mekkeren (scheldpartij dus), maar toen ze in de gaten had dat Ieg heus niet naar beneden zou springen omdat hij daarvoor veel te hoog zat, stopte ze met foeteren en begon ze de klimop te onderzoeken. Waarom? Wel, dat weten we niet, maar we weten wel dat een klimop altijd erg interessant is voor haarfabrieken en dat er altijd spannende geuren aan te ruiken zijn. Zo, nu weet u dat ook weer.
Oscar was eerst in zijn eentje doorgelopen naar Iwan's straat om daar een kijkje te nemen, maar blijkbaar was het er niet spannend genoeg om rond te blijven hangen want hij kwam alweer snel terug naar de Hoftuin.
Natuurlijk kuierde hij vervolgens door naar het perk voor de deur van Myo en Mickie, en dat deed hij vast niet om Myo te ontmoeten.
Wij hoorden al eerder van de mensen uit het Hof dat de Os elke ochtend bij Mickie op bezoek komt en de rest van de dag ook verdacht vaak in de tuin wordt gesignaleerd. Maar dat geldt ook voor andere haarfabrieken, en dan vooral de jonge jongens, zoals Wamy en Lima. Boez schijnt minder interesse in het jonge meisjeshaarfabriekje te hebben, maar het kan zijn dat hij te verlegen is, of zelfs wat eenkennig of iets dergelijks.

Wel, de Boez controleerde nog even de Hofvijver en werd daarbij niet gestoord door de grote, groene Brulkikker (omdat de batterij waarschijnlijk is leeggelopen).

Daarna was het tijd voor sport en spel.

Oscar begon met een aanval toen hij daartoe door de Boez werd uitgenodigd, en even later renden de twee vrolijk achter elkaar aan.

Omdat Cera niet graag meedoet met de wilde spelletjes van de jongens, was zij op een tuinstoel gaan zitten en keek een tikje ontstemd toe. Of lezen wij toch ook een stil verlangen in haar ogen?

Os wilde graag nog verstoppertje spelen (of lag hij nu in een hinderlaag?), maar de Boez was al in de richting van de Poort verdwenen. Waarschijnlijk had hij nog andere belangrijke bezigheden in zijn agenda staan? Want je weet het maar nooit met die Boez.

We namen afscheid van Igor, die al die tijd op het dakje van de Borderliner (blafbeest) was blijven zitten.
Kom je de volgende keer ook in de tuin spelen, Ieg? Hij wist het nog niet, dat hing van veel dingen af, vooral van de omstandigheden dus. Welke, dat wilde hij helaas niet vertellen.
2 opmerkingen:

Carla zei

Mooie kiek van mooie Cera.
+5
Oh nee, dat mag niet:
heeeeel prachtig dan !

Hannah zei

Cera heeft prachtige ogen!!!!!!!!!!!!!!Doet aan onze Maxi denken, die we nog steeds missen, vorige week lag er een grijze trui op een stoel buiten in de tuin, en mijn man zei opeens: Ik dacht dat Maxi daar lag........zo leven onze vertrokken vrienden voort in onze gedachten.
groeten aan allemaal, vooral aan de mensen van Igor!!!!!!!!!!
vanuit een nog steeds erg zonnig en warm Wellington,Hannah