Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 12 maart 2013

Klein beetje nieuws

Ook Myo vindt het veel te koud om naar buiten te gaan als dat niet hoeft, dus lag hij lekker op de bankleuning te slapen en keek af en toe met één oog naar buiten.

Ja, want daar liepen namelijk mevrouw Katblad en Oscar te zoeken naar groot nieuws voor in het LKB.Oscar had allang gezien dat er niks viel te beleven in de Hoftuin, en bovendien had hij gevoeld dat het te koud was om ergens bij stil te staan om het te onderzoeken of inspecteren. Vandaar dat hij flink de pas erin hield en onderwijl liep te klagen over hoe fris het was en hoe onzinnig om eropuit te gaan.
Maar mevrouw K. vond dat haar beste reporter lichaamsbeweging nodig had, dus na een rondje Hoftuin nam ze hem ook nog mee naar de Kruidentuin.De hele weg lang bleef Oscar klagen, en éénmaal bij het centrum van de Kruidentuin ging hij daarmee door.
Wel, toen drong het eindelijk tot K. door: het was echt geen weer voor een rondje nieuwsgaring, en we zouden sowieso toch geen andere haarfabrieken tegenkomen want die lagen natuurlijk allemaal lekker bij de cv of op bed. En de Os verlangde uiteraard ook naar een warmer plekje.
En zo kwam het dat we snel weer terug gingen naar de redactie, zonder nieuws dus. Hoewel, een foto van Myo voor het raam is toch eigenlijk wel een klein beetje nieuws. Heel klein beetje, ja.

3 opmerkingen:

Inge zei

Behoorlijk Stoer dat je toch mee ging naar buiten Os. Klagen is met deze ijstijd zeker toegestaan! Ik klaag ook meer dan normaal nu. ;)

ina zei

Een knipogende Myo is best goed nieuws.

Karel zei

IJs en weder dienende ligt er buiten een uitgelezen kans voor de fotoredactie om voor de Kerst nog wat witte sfeerplaatjes met de bende van vijf te schieten.