Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 3 maart 2013

Wie weet!

Ondanks dat het nog niet echt voorjaar is en er nog een slinger met kerstlampjes hangt bij de kattenbakken (erg gezellig!), is mevrouw K. wel lekker aan het opruimen en schoonmaken gegaan. Dat doet ze ook omdat het te vol in huis is geworden en de kasten uitpuilen met spulletjes die ze toch niet meer gebruikt. Daarbij komt dat de zolder veel te leeg was, en zo'n handige ruimte is er niet voor niks, toch? Daarom dus.
Afijn, de onderste kasten waren net leeggehaald en uitgesopt toen Oscar een kijkje kwam nemen. Ja, het rook allemaal inderdaad weer lekker fris.


Na het controleren en inspecteren van de binnenkant van de kast, besloot Oscar dat het geen geschikte schuilhut was voor hem. Daar keken we niet van op want Oscar heeft regelmatig last van claustrofobie.

Even later kwam Cera de boel inspecteren. Zij vond het echter niet nodig in de kast te gaan kijken omdat een dergelijke actie haar te eng voorkwam.
Bovendien houdt Cera niet van verstopplekjes, vooral omdat die vaak gebruikt worden (door andere haarfabrieken) bij wijze van hinderlaag. En zij wordt al vaak genoeg onverwachts besprongen door pestkoppen en raakt daardoor helemaal van slag en uit haar hum.
Nee, van Cera mochten de deurtjes weer (graag) dichtgeschoven worden.


Wel, de derde die de lege kast kwam controleren was natuurlijk de Boez. Hij vond het helemaal geweldig, zo'n flinke schuilplaats, en wilde er eigenlijk wel blijven zitten, maar dan moest er wel een zacht dekentje in.
Maar ja, dat kon niet, heh? Want mevrouw K. had allemaal spullen die daar weer in moesten worden gezet, dingetjes die ze echt niet kon of wilde wegdoen.

De kast is dus weer gevuld maar er is wel ruimte over. Dus misschien, heel misschien, maakt K. tussen de vazen een klein holletje voor de Boez. Voor als het onweert of er vuurwerk wordt afgestoken. Of voor als er groene gemeentekarretjes langskomen, of het vuilnismonster, of in geval van andere natuurrampen of gebeurtenissen waar de Boez erg, erg bang voor is. Heel misschien hoor, want de grote pizzaborden moeten eigenlijk ook nog terug in de kast, en K. heeft daar liever geen haarfabriekharen op.
Maar Boez, houdt moed! Want binnenkort zijn de linnenkasten van K. aan de beurt, en wie weet, wie weet, heh? Ja...

2 opmerkingen:

Sabine zei

Hier maakt er een de deurtjes gewoon zelf open....sommige doe ik al niet eens meer dicht. Alleen dat opruimen, dat moet ik nog steeds zelf doen

Greet zei

Ik vind het altijd zo leuk als haarfabrieken lege kastjes komen inspecteren. Die van mij zijn er als de kippen bij als er een kastje leeggemaakt wordt. Een smerig kastje vinden ze leuker dan een schoon kastje.