Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 1 november 2013

Of.....of.....of?

Oscar gedraagt zich 's avonds af en toe een beetje vreemd. Zoals hier: liggen wachten voor de schuifdeur tot er iemand door het (dichte) luikje van de voordeur komt. Of misschien hoopt hij (tegen beter weten in) dat de Boez de trap af komt?
Maar als K. op de bank gaat zitten om iets op de buis te bekijken, komt hij gezellig naast haar liggen, op zijn eigen kussentje.

En terwijl een man een hond bijt en de wereld doordraait, ligt hij er zó bij.


Of zó...


Of zó...Of zó dus.

Vanochtend is Oscar direct na zijn ontbijt naar buiten vertrokken, de regen in. Want daar vertoeft hij het allerliefst, weer of geen weer.
Waar hij precies uithangt, weten wij niet. Misschien ergens onder een plantentafel, een wielhuis, of onder een dakje van dwergmispeltakjes in de Kruidentuin.
Onze Schuilhut blijft in elk geval leeg. Wellicht aan een schoonmaakbeurt toe? Of herinrichting? Of is de plek misschien niet naar wens? Mevrouw K. moet maar weer eens de handen uit de mouwen steken. Maar dan wel als het weer droog is, dat spreekt vanzelf. Of niet soms? Tja.

4 opmerkingen:

Piet zei

Dit zijn foto's waar ik zo van kan genieten. Mooie foto's mw. K. en zo knus. Overigens geniet ik van alle foto's. ;-)

Bulle Bas zei

Leuk die zwartwit foto van Os.
Was Andere Tijden op de verrekijk ?

Truus zei

Heerlijk om naar te kijken toch relaxte katten

Ellen van Vuuren zei

geweldig !!