Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 11 november 2013

Trucjes die niet werken...

Omdat de Boez tijdens zijn stage-dienst als Loketbeveiliger opeens erg onrustig werd, ging K. maar eens kijken wat er aan de hand was.
Wel, misschien ziet u het zelf ook? Achter de stoel, dus vlakbij het kattenluikje, twee witte pootjes. Van wie zouden die toch zijn, heh? Inderdaad, een inkoppertje.Wams had blijkbaar de bewegingen van de Boez en K. achter het raam gezien, want hij zag er vanaf om binnen te komen en sprong in plaats daarvan op de stoel van wijlen mevrouw Troy.
En toen begon, zoals gewoonlijk, een staaroffensief. De ogen van de Boez kunnen wij u niet laten zien.
Maar de brutale blik van Wamy dus wel.
Overigens deed mevrouw K. niet mee; zij maakte slechts wat foto's om u getuige te kunnen laten zijn van deze (niet zo erg bijzondere) gebeurtenis.Op een gegeven moment onderbrak de Wams het staren en haalde hij zijn bekende trucje weer uit: net doen alsof je interessante vliegbeestjes voorbij ziet komen, in de hoop dat Boez zijn belangstelling voor hem zou verliezen.
Maar Boez trapte daar dus gelukkig niet in.
De Boez deed overigens hetzelfde, hij hield zijn blik nu gevestigd op iets "spannends" dat zogenaamd aan de overkant van de straat geschiedde. Maar daar trapte Wamy weer niet in.
En nu dan onze 100 euro quizvraag: Wat dacht Wamy op het moment dat deze foto werd gemaakt? 
Graag samenvatten in 1 korte zin svp.Wel, het duurde niet lang of Wamy stond klaar voor zijn volgende poging de redactie binnen te sluipen.
Maar dat was natuurlijk niet zo slim van hem.Want de Boez had hem van de stoel zien springen en bleek in elk geval in staat om 1 en 1 bij elkaar op te tellen.
Dus onze loketbewaker sloop alvast naar de gang om de indringer te lijf te gaan.
Wel, Wams wist niet hoe snel hij weg moest wezen toen de Boez met veel geweld door het luikje naar buiten dook. Maar Boez was niet snel genoeg geweest en had het nakijken, zoals u op bijgaande foto kunt zien.

Even later bleek dat Boez bij zijn duik naar buiten per ongeluk de knopjes van het luik had verzet en dus niet terug naar binnen kon. Gelukkig hoorde mevrouw K. zijn gestuntel en schoot de Boez te hulp.
Nou, eind goed al goed, heh? Yep.

10 opmerkingen:

Piet zei

Wams denkt: crips zit je er nog steeds, ga toch weg ik wil eten.

Goed zo Boez! Je doet het voortreffelijk.

Jolanda zei

Ik hypnotiseer je...kijk in mijn ogennn

Inge zei

Wamy denkt: Krijg nou gauw de Vinketering Boez.

Kapitein Wal Rus en Kultuurbarbaar zei

De Wams denkt:
"Dom maf beest die loense zwartwitte schele dattie nie effekes na boven meekoekt naar die 300 zo prachtig overvliegende trekkende kramsvogels."

Hans zei

@Inge:

De Boez tegenWamy: Opzoute, kokosmakroon

Greet zei

Ik ben toch slimmer dan jij!

Ellen van Vuuren zei

:-)

ina zei

Wamy: Dealtje sluiten, Boez? Ik mag naar binnen en jij mag naar buiten.

Mispoes zei

@ mensina:
koekkoeksklokpoes

Annemieke zei

Wamy probeert duidelijk een Jedi mindtrick op de boez om hem weg te krijgen bij het loket. Maar boez is immuun