Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 21 november 2013

Vreemde objecten in Katbladstraat

Reporter Boez is zomaar geheel zelfstandig in zijn uppie op verkenning gegaan. Dat was in de Katbladstraat, vlakbij de Muizentuin.
Boez stuitte eerst op een goedgevulde fietstas met een zeer bijzondere geur. Toen hij dit vreemde aroma had geanalyseerd, ging hij naar een volgend, erg interessant object.Inmiddels waren de andere twee reporters ook op deze spannende plek gearriveerd. Zoals u ziet betrof het een grote container met een hoop zooi erin.
Geen van de reporters had echter de behoefte de inhoud van de bak aan een onderzoek te onderwerpen; ze hielden het bij wat sporenonderzoek.
Natuurlijk had mevrouw Katblad wél belangstelling voor de inhoud van de bak, zij is nu eenmaal zeer nieuwsgierig en hebberig aangelegd.
Helaas, er zat niets van haar gading in de container; het betrof hier hoofdzakelijk onbruikbaar bouwafval en er zaten geen nette plankjes, leuke tegeltjes of emmers waarin zij plantjes zou kunnen zetten tussen.
Wel, container 656 kan dus wat ons betreft afgevoerd worden.

Op weg naar de redactie vond de Boez nog een interessant object: een lange fietskabel waaraan eveneens zeer merkwaardige geuren kleefden. Wij zagen hem zelfs even flemen; iets wat de Boez niet zo gek vaak doet.
Na het opsnuiven van de diverse luchtjes voelde de Boez zich erg vermoeid en ging hij naar huis om bij te komen en al zijn indrukken te verwerken, maar dan wel onder het genot van een snoepstaafje met zalmsmaak.

2 opmerkingen:

ina zei

Goed zo, Boez, je wordt nog eens een echte verkenner!

Wad Woord en Wol zei

Wat goed van de Boez!