Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 14 november 2013

Geheime informatie

De mensen die ons Katblad al wat langer lezen, wisten al dat Oscar een fascinatie heeft voor bijzondere wielhuizen. Dat wil zeggen de wat oudere of afwijkende exemplaren met open bak, flinke kieren of zonder deuren.
Wel, Oscar had gisteren erg veel geluk want kwam tijdens onze wandelronde in de Parallelstraat een zeer interessant exemplaar tegen. Uiteraard wilde hij dit wielhuis dolgraag inspecteren, en mevrouw K. had ook niet anders verwacht dus hield ze haar pas in en waarschuwde de fotograaf.Maar eerst moesten natuurlijk de nagels nog aangescherpt worden. Gelukkig kon dat vanaf de motorkap aan de stam van een blauwe regen.


En toen was Os er helemaal klaar voor.
Voorzichtig verkende hij eerst de instap, daarna klom hij behoedzaam naar binnen.Met zeer veel belangstelling bekeek Oscar eerst alle knopjes, vakjes en de vloerbekleding. Daarna besnuffelde hij een achtergelaten spijkerjasje op de voorbank. Ja, het stofje op de bank kon wel een opknapbeurt gebruiken, maar de eigenaar zou het wielhuis natuurlijk eerst aan de gang willen krijgen, heh? En daar zou vast nog een hoop geknutsel en gesleutel aan vooraf moeten gaan, dacht mevrouw K. die toch ook wel een beetje geïnteresseerd naar binnen loerde.
De Os had wel heel erg veel tijd nodig voor zijn inspectie, en K. begon een beetje onrustig te worden. Stel dat de eigenaar uit zijn huis zou komen en een haarfabriek in het wielhuis vinden?
Of stel dat Os het nodig zou achten om het interieur te markeren (op wat
voor wijze dan ook) en daarbij betrapt zou worden?
Ja, en daarom riep K. Oscar toe dat de inspectie beëindigd moest worden en dat we een eindje verderop gingen.
Doch onze reporter had daar geen oren naar, en terwijl K. alvast van het wielhuis wegwandelde, ging hij snel nog even de achterbank en -bak bekijken.
Wij zijn nu toch wel enigszins benieuwd wat Oscar allemaal gezien en geroken heeft in die enorme achterbak, maar weten niet of hij deze geheime informatie ooit zal willen prijsgeven.

3 opmerkingen:

Wad Woord en Wol zei

Ik kan me voorstellen dat er heel wat geheimen - met en zonder geur - in dit wielhuis liggen opgeslagen. Ben benieuwd of Oscar ooit een tipje van de sluier oplicht.

Anoniem zei

Ha ha Soms zou ik ook willen dat de katten in mensentaal iets konden vertellen. Dit is zo'n gelegenheid. Meest van de tijd ben ik blij dat ze niet in mensentaal praten. Ik denk dat Os zijn info mooi geheim houdt. Dta hoort nu eenmaal bij het stuk kattenleven waar wij geen toegang toe hebben. En zo hoort het ook.
Cisca

Annemieke zei

Mw katblad vertaalt toch altijd dingen vanuit het kats? Oscar als wielhuis deskundige...vraag me af of daar diploma's voor zijn. Of is het een extra op het verkennersdiploma? Zoals rijden net aanhangwagen op het reis bewijs?