Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 10 november 2013

Voor ieders bestwil

Oscar is de enige reporter die zichzelf is gebleven na de "verdwijning" van eerst Tokkie Troy en toen Japekoppie. Wij merken tenminste helemaal niets aan hem, hij doet gewoon zoals altijd zijn plicht, en dat is buiten rondstruinen, af en toe binnenkomen voor een paar brokjes (ook helaas nog steeds bij de buren), Pergola Zitten en Kruidentuininspecties uitvoeren.
En 's avonds na het eten kruipt hij op zijn eigen kussentje en laat hij zich lange tijd door K. knuffelen.

Of hij 's nachts nog wat uitvoert, weten wij niet, maar het zal vast niet veel zijn.

En het maken van verkenningsrondjes met K. doet hij uiteraard ook nog steeds graag; daar kan hij zelfs niet genoeg van krijgen.
Hier ziet u hem in de Parallelstraat, op zoek naar nieuws voor het Katblad.Terwijl Cera zich dus steeds verstopte achter de struiken (jawel, dit zijn foto's van dezelfde wandeling), onderzocht de Os grondig alles wat hij van belang achtte. Hier de klimplant bij het huis van Columbus en juffrouw Sokkevoet; het kan niet anders dan dat daar bijzonder interessante geuren te ruiken waren.Tijdens de groepswandelingen kijkt de Os wel regelmatig om of de anderen nog wel volgen, is dat niet zo dan vervolgt hij gewoon zijn weg: het is zoals het is, lijkt hij te denken.


Het einde van een wandeling komt voor Os altijd te vroeg. Hij had graag nog verder willen lopen en gaat daarom uit protest op straat zitten, zet een boze blik op en weigert mee terug naar de redactie te gaan. Uiteindelijk gaat hij natuurlijk toch mee, want in zijn eentje op verkenning (zonder K. dus) vindt hij maar niks.

Os heeft nooit behoefte om van eet- of slaapplek te wisselen: hij houdt van vaste gewoontes en structuur. De enkele keren dat hij zich de trap op durft te wagen, zie je dat hij zich niet echt op zijn gemak voelt. En toch hebben wij helaas een verandering aan moeten brengen in zijn leven. En dat betreft de brokjesvoorziening.
Natuurlijk is het al langer bekend en bovendien goed te zien dat Os aan de (veel te) zware kant is. Hij maakte voorheen dankbaar gebruik van het feit dat er voor Japekoppie altijd brokjes moesten staan omdat een lege maag voor onze Senior Verkenner niet wenselijk was, en mevrouw Troy had te kampen met ondergewicht. Maar Japekop en TT zijn er niet meer, en dus vullen wij de voerbakjes nu ook veel minder vaak bij. Dus Os komt af en toe voor een leeg voerbakje te staan, en daar heeft hij erge moeite mee. Mevrouw K. heeft zich echter voorgenomen om zich niet door hem te laten chanteren, doseert de hoeveelheid brokjes zorgvuldig en wacht met bijvullen tot zij het tijd vindt voor weer een kleine portie.
Voor Cera en de Boez is deze wijziging in de voedselvoorziening trouwens ook een grote verandering, maar K. zal die drie paar starende, smekende kattenogen moeten leren weerstaan. Voor ieders bestwil, heh? Ja...

5 opmerkingen:

ina zei

Sterkte, mevrouw K., met het negeren van de 6 smekende ogen.
Mijn hij-mens zou dit in geen geval aankunnen.

katja zei

En zooo jammer dat wanneer mevrouw K. dat eenmaal onder de knie heeft (het weerstaan van smekende kattenogen) en nog altijd buren zijn die die kunst nog niet beheersen!

Annemieke zei

Mevrouw Ina, zou u zelf de smekende ogen wel aankunnen? Ik heb er zelf ook moeite mee...maar inderdaad voor hun bestwil.

Tom Poes zei

@ allemensenina:
Russische rouletteogen poes

Mevrouw Katblad zei

Tja...