Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 24 november 2013

Op tijd erbij zijn

In het kader van "op tijd erbij zijn", daarbij in aanmerking genomen dat Japekop een paar weken terug onverwacht ernstig ziek werd en zijn broer Charli nu ook allerlei vage klachten heeft, zijn wij met de buuf en de oudste zoon van TT naar de dierenarts gegaan.

Charl had al wat langer klachten, is ook alweer zestien jaar, en daar haarfabrieken altijd te laat aangeven dat ze wat mankeren, was het hoog tijd voor een bloedonderzoek.

De belangrijkste klachten waren:
regelmatig braken, minder eetlust, vrij veel drinken, af en toe langere tijd voor zich uit staren (buuf noemt dat mediteren) en klaaglijk mauwen, ook midden in de nacht.

U zou de indruk kunnen krijgen dat Charli hier werd gemarteld, en dat was ook zo.

Met behulp van een thermometer, om precies te zijn.

Wel, het bloedbeeld was niet verontrustend, al was het "ureum" op de grens van het toelaatbare, maar dat zie je meer bij katten van die leeftijd.
De weegschaal toonde dat Charl sinds zijn vorige bezoek zelfs een paar onsjes was aangekomen en nu aardig (met 5.2 kilo) op gewicht is. Niet (meer) afvallen is in elk geval een goed teken.
Maar die klachten dan?
Het kan zijn dat Charli last heeft van een haarbal, dus daar werd een pasta voor meegegeven. Verder moet hij voorlopig op licht verteerbaar voer, in elk geval tot hij zich weer beter voelt. Geeft dat geen resultaat dan moet er nog een urine-onderzoek volgen.
En dat mauwen midden in de nacht?
Wel, mevrouw Troy had last van Katzheimer en vertoonde hetzelfde gedrag, en Charl is immers haar zoon? Dus het zou zomaar kunnen dat ook hij af en toe in de war is; gezien zijn leeftijd behoort dat zeker tot de mogelijkheden.
De buuf gaat aan de slag met de pasta en aangepast voer, en verder is het afwachten. Uiteraard leeft de redactie van het LKB zeer met haar en Charli mee. Beterschap, Charl!

4 opmerkingen:

nina,mara,rachel,buddha,inda en bruno zei

Och heden, wat een zorgen. En Katzheimer is heel naar.. Ook voor de blikopener en de buurt... Mijn Mara leid er ook aan . Ze 'schreeuwt' s'nachts de hele toko bij elkaar... vooral als het regent wil ze heeeeell graag naar buiten om uit de waterbakjes te drinken.. Maar helaas is dat niet toegestaan.. zo'n ouwe taart zou bevriezen met deze temperaturen. sterkte met de patiënt veel beterschap

Wilma zei

Beterschap Charli en ik hoop dat je je snel weer wat beter gaat voelen.

Annemieke zei

Beterschap Charlie! Hopelijk komt het allemaal door die haarbal. Daar zou ik ook van miauwen.

Wad Woord en Wol zei

Het doet mij (helaas) toch ook wel aan Katzheimer denken. In elk geval beterschap voor Charli en een extra portie mét.