Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 20 november 2013

Pleininspectie min of meer geslaagd

Cera ging laatst mee naar het Zooiplein om daar het groen te verkennen. Ze begon met de klimop, die het overigens weer prachtig doet.
Elk uitstekend takje werd door Cera zorgvuldig besnuffeld, en de diverse, verschillende geuren werden door haar zorgvuldig geregistreerd.

Oscar was ook mee, maar wilde niet gaan verkennen voordat zijn vriend de Boez ook op het Plein was gearriveerd. Boezelmans werd helaas door "iets" opgehouden, en het was nog maar de vraag of hij überhaupt nog naar het Plein toe zou komen. Een nadere toelichting kunnen wij hierbij echter niet geven wegens gedane beloften (aan jongeheer Boezelmans).


Cera ging ondertussen gestaag door met haar inspectie. Toen zij klaar was met de buitenste takken, dook zij wat dieper de klimop in. Waarschijnlijk rook zij daar nog veel meer interessante geuren, want ze werd totaal in beslag genomen door haar onderzoek. En daardoor had ze niet in de gaten dat Oscar haar gezelschap kwam houden.


En zodoende dus schrok Cera zich te pletter toen de Os onverwachts naast haar opdook.
Uiteraard zette Cera direct haar protestmachine aan, maar Oscar is daaraan gewend en trok zich derhalve niets aan van haar scheldpartij. Daarbij kwam dat ook hij onmiddellijk geïnteresseerd raakte in de o zo bijzondere geuren die aan de klimop kleefden.


Cera, die eigenlijk het liefst in haar eentje werkt, was verderop gelopen naar een kuip met, jawel, Nepeta. Nog lekker groen, niet zo gek jong meer, maar toch de moeite waard om aandacht aan te besteden. Dus dat deed zij dan ook.
Oscar was naar de andere kant van het Zooiplein gegaan, waar ook een aantal kuipen met planten stond die nodig gecontroleerd moesten worden.
En toen?Toen kwam toch nog de Boez aanhobbelen, alleen ging hij niet verder dan het hek.
Daar heeft hij een poosje lopen klooien tot we weer terug naar de redactie gingen.

2 opmerkingen:

ina zei

Dapper hoor, Boez! Je komt er wel overheen.

Annemieke zei

Klimop inspecties zijn een zeer serieuze aangelegenheid! Goed dat Cera en Os dit de tijd en aandacht geven die het verdiend. De Boez is natuurlijk nooit zo'n verkenner/inspecteur geweest...maar gelukkig heeft hij andere talenten.