Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 3 november 2013

De dierenarts

Onze eigen dierenarts belde ons vanavond op. Hij had van de weekenddienst vernomen dat Japekoppie was ingeslapen en betuigde zijn medeleven.
Natuurlijk hadden wij nog wat vragen, en die beantwoordde hij graag.
Omdat hij al vaker Japekoppie van de afgrond had weggetrokken, had hij deze afloop niet kunnen voorspellen, al zag het er van aanvang af al slecht uit. Maar er was toch nog hoop omdat Japekop voor hetere vuren had gestaan en dan toch weer overeind krabbelde.
Het feit dat Japie uiteindelijk niet meer plaste, at of dronk, wees erop dat zijn nieren het tenslotte toch hebben opgegeven. We hebben dus de juiste beslissing genomen, hij kon niet meer beter worden en was ten dode opgeschreven.
Heel fijn dat een dierenarts de moeite neemt om contact op te nemen en de tijd te nemen om vragen te beantwoorden en zijn spijt te betuigen.
Wij zijn hem zeer dankbaar dat hij altijd zo betrokken was, altijd (ook buiten zijn diensttijd) Japekop er zo vaak weer bovenop heeft geholpen en de moed niet opgaf.
We hebben en houden het volste vertrouwen in hem. Dank je wel, Carlo van Wiggen!

8 opmerkingen:

Inge zei

Top dierenarts!
Wat fijn voor je dat hij je belde.
Zal voor hem ook wel een gemis zijn, hij kende Japekoppie natuurlijk erg goed en heeft hem er meerdere keren bovenop geholpen.

ina zei

Nog een echte dierenarts met veel gevoel voor zijn patienten, zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt.

Wad Woord en Wol zei

Wat fijn zo'n dierenarts.

nina,mara,rachel,buddha,inda en bruno zei

Idd wat een top dierenarts, wou dat wij die hadden maar helaas te ver voor de fiets :-(

Piet zei

Fijn zo dierenarts en hij geeft ook een duidelijke uitleg. Aan zo dierenarts heb je echt wat aan.

Melle zei

Heeft iemand nog dierenarts Muurling meegemaakt ?
Achterkant Plantage, 4e Binnenvestgracht.
Daar werd je naar vermogen afgerekend. Als student betaalde je een paar gulden voor poesoormijtreiniging bijvoorbeeld. Soort SDA, socialistich dierenarts zeg maar.

Hans zei

@Melle! Jazeker!
ik heb met Muurling dezelfde ervaring als jij. Een cavia behandelen kostte 10% procent van een behandeling van mijn rooie kater Bacchus, (die voor mij was wat Japekoppie was voor Annemarie.)

Hij stond zo goed bekend hierom en was een BL'er (Bekende Leienaar) Misschien vrolijkt het volgende verhaal Mevrouw Katblad wat op:

Ik zat een keer in Het Keizertje op een zondagavond. Een van de Del Prado's - wie van onze generatie is kent ze ook! - Bobby, stond achter de gokkast. Een klant, Paul S. geheten, aan de bar vertelde het volgende: "Ik kreeg vanochtend zo rare pijn op mijn borst dat ik direct mijn huisarts belde". Zonder een spier in zijn gezicht te vertrekken kaatste Bobby terug: "Muurling bedoel je!"

Mevrouw Katblad zei

De dierenartsenkliniek "Het Leidse Land" is gevestigd in Leiden (merenwijk), Leiderdorp en Zoeterwoude. Vroeger bestond dit samenwerkingsverband uit het driemanschap: Helder, Muurling en Roest. Dat waren alledrie geweldige, zeer betrokken dieren(vee-)artsen, en ze zijn ondertussen al lang met pensioen. Maar je kon altijd bij één van de drie terecht.
Met een aangereden, vreemde kat was je welkom, hoefde niet te betalen, kreeg een pluim dat je de moeite had genomen voor het beest te zorgen. Dat ging bij andere dierenartsen wel anders.
De huidige, nieuwe dierenartsen zijn waardige opvolgers van de bovengenoemden en beschikken over elkaars patiëntendossiers, uiteraard middels de computer. En hun prijzen zijn nog steeds schappelijk: bij twee katten (APK) betaal je voor 1 consult, vervolgconsulten zijn goedkoper.
Maar het belangrijkste is: hart voor het dier en de mens dat bij het dier hoort. En daarom heb ik na mijn verhuizing uit de Merenwijk nooit gezocht naar een andere dierenarts. Carlo (opvolger van Helder) en zijn assistentes en collega's hebben een groot hart voor dieren; wat wil je nog meer! Ik hoor her en der wel andere verhalen, over andere dierenartsen... Ik zit goed, al moet ik er een eindje voor rijden.